Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam następujący problem, w tds'ie przy jednym z wtryskiwaczy (pierwszym od przodu auta) gromadzi sie paliwo lub olej (ciężko w taką pogodę odróżnić) - gdzieś przecieka. Pytanie moje, zanim pojade do mechanika, który od razu zaproponuje wymianę połowy silnika: ile może kosztować naprawa + regulacja tego układu? Czy można z tym jeździć i jak długo? Czy wtryskiwacz ewidentnie jest do wymiany? Silnik nie stracił na mocy, jezdze tylko na shellowskiej ropie.

Na załączonym obrazku to element nr 5 - wkoło niego jest mokro.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC41&mospid=47446&btnr=13_0379&hg=13&fg=15

Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam.

Opublikowano
Niemartw sie niebedziesz musial wymieniac polowy silnika ani nic regulować.mi ciekł wtryskiwacz sterujący.kupilem w bmw za 600zeta.pozyczylem klucz i sam założylem.nic trudnego.zadnej regulacji nie trzeba.
Opublikowano
Witam nie tak dawno miałem to samo stym że z pod ostatniego wyciekała ropa wystarczyło dokręcić i po problemie. Pozdrawiam :P
Opublikowano
Mozna na tym długo śmigac tylko poco ma ci wiecej paliwa wypuszczac i chlapać i smrodzic silnik ropa.ajak wlaczysz nawiew to potem bedziesz czul ropke.ten pierwszy tez mi ciekl spoczatku myslalem ze to olej ale to byla ropka,i wezyk był naderwany,wiec sprawdz jeszcze wezyki.ajak nie pomoze to wymien wtrysk koszt w granicach 500-700 moze gdzies na allegro taniej znajdziesz.
Opublikowano

wtryskiwacz sterujący to ten uciebie na rysunku oznaczony numerem 6,on jest z kabelkiem.Teraz jesli chodzi o wtryskiwacz ten co ty chcesz wymienic.podam ci linka do sklepu tam sa oznaczenia poszukasz i zobaczysz:http://sklep.intercars.com.pl/

Oco mi chodzi do 325 jaki do 525 sa 2 rodzaje wtryskow jeden jest o oznaczeniu bosch 0 986 430 302.i to jest wtrysk do modeli produkowanych od 1996roku. drugi wtrysk jest o numerze 0 986 430 241.i ijest przeznaczonych do modeli do 1.1996roku. z twojego opisu wynika ze twoja bema jest z 94 wiec interesuje cie wtrysk o numerze 0986 430 241,i otaki wtrysk powinienes sie pytac.