Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla mnie patologia jest w kraju, nikt nie dotuje nowych bardziej "ekologicznych" samochodów. bo sam dpf to tak naprawdę parszywy sprzęt... który podnosi spalanie i psuje silnik. i tak by mozna sie kłocic....

aaaa tam olac dpf narazie zostaje. :) wtorek moc się podniesie delikatnie bo zonie trochę brakuje :)

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

2c099374cf607914gen.jpg

Zaobserwowalem lekkie pocenie kolo uszczelek od coolera wiec czas na nowe :) plus mycie coolera by bylo top na strojenie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

szybki serwis... 177kkm

olej valvoline synpower 5w30 + xado turbo lube

knecht powietrze

mann olej i paliwo

maxgear kabinowy weglowy... tylko taki byl na miejscu... nie mialem nigdy takich budzetowych filtrow zakladanych ale spróbuje co to warte.

7f2b42eee14f89acgen.jpg

z rzeczy uszkodzonych podczas eksploatacji

podczas wymiany filtrow zauwazylem ze podszybie jest przytkane i stoi woda... odciagnieta wyczyszone umyte jak nowe :)

uszkodzony lewy przedni pdc na dniach sie tym zajme :)

caly czas nie moge sie zabrac za ogarniecie przednich lamp chce je wymyc od srodka i wstawic oryginalne zółte zarówki... ale zrobię to niebawem.

tyle :)

auto smiga pieknie :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jakis ch..... zagial drzwi na parkingu. Na szczescie delikatnie.... auto juz odebrane z pdr bez sladu :) nadal jak igla :)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

8c4cc62e8e8ae1b2gen.jpg

Mamy 1 awarie...

Padło kółeczko przekładni od wysuwania podudzi szybka akcja i śmiga dalej...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ha działam na całego... jest troszkę wolnego więc poświęciłem czas lampom.

99df0eef4a6738c1gen.jpg

Całkowicie wymyte Wyczyszczone.

Chińskie lady zastąpione nowymi postojowkami w pięknym żółtym odcieniu.

Komplet nowych halogenow dopełni dzieło.

Jutro składam. I będzie foto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wypatrzyłem zapocenie z kolektora dolotowego...

Zamówiłem kolektor z klapkami regenerowany... z klapkami z aluminium. I czas na montaż

8e36f5f5637ac91egen.jpg

Opublikowano

Kolejny temat to korozja na trójkącie lusterka którą psuje cała estetykę pojazdu. Wie lusterko zdjete. Wypiaskowane kilka warstw epoxyd I kolor..

1ba03461a72f2824gen.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki.efb13474d5aaf6cagen.jpg

Nastał czas na wymiany... f pow i kabinowy w kadr się nie złapał... Ale też wymieniłem :)

Przebieg 192kkm

Wyskoczył błąd dodatkowej pompy wody.. trzeba kupic nowa.. tu szczotek niema :) zużywa jest też 1 tuleja pływającą w tylnym zawieszeniu.. na dniach relacja.. części zamawiam w pon.

Opublikowano

15625850ab32a3c3gen.jpg..

Tuleja wymieniona. Pojutrze z drugiej str..

Przy okazji wymiany oleju w skrzyni wyszło że całkiem niedawno że dodatkowa pompa wody padła.

428e840b656377f1gen.jpg

I wszystko idealnie :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
4931ee42cac71bf8gen.jpg 202kkm tarcze idealne więc tylko komplety klocków i czujniki..... zero prac przy aucie wszystko śmiga idealnie
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dawno nic nie pisałem A sporo się działo....

Pewnego dnia auto stanęło na środku drogi.

Wypiera się polos z dyfra... dlaczego? Nie mam pojecia Zlozylem nowy pierścień olej do dyfra I wszystko śmiga.

0f2abe04d26c523fgen.jpg

Opublikowano

ecb5e82db5c0a539gen.jpg

Pocilo się na klapkach kolektora cały silnik zapaskudzony...straszne zdałem klapek się pozbylem.

210kkm teraz silnik czysciutki I suchutenki.

Opublikowano
I ostatni psikus... zablokowana kolumna kierownicza w górnej pozycji. Otwarte przesmarowane. Auto nie generuje błędów jeździ super.
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

e8a00bf4ee344095gen.jpg

Fura smiga zupełnie bezproblemowo... silnik czysty suchutenki. Przebieg 215.120km serwis olejowy plus jakieś filtry :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

c6cdd8d112b2f1bcgen.jpg

Skóra wyczyszczone I zainpregnowana chemical guys... ciut zbyt słabo to czyści Ale jest znośnie. Jak na 15lat :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

da414ac6d80e7b33gen.jpg

Taka zmiana.. oryginalne koło było jeszcze w znosnej kondycji.. Ale stwierdziłem że nie będę ryzykować.. założone corteco. Zrobiłem sobie blokadę więc wymiana to Pikuś:) auto jeździ bezproblemowo cicho i spokojnie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1e5238e4e2f56051gen.jpg

W ciut innej scenerii... 2500km 105srednia 7.4 spalanie :) obliczone. A mówią że te nowe ekonomiczne jak dla mnie to bardzo oszczędne:)