Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam bmw f20 w wersji sport a co za tym idzie to to ze mam zwykle lampy. Chcialbym je zmienic na lampy xenon led.

Nie musi dzialac samopoziomowanie xenonu, chodzi o to aby swiecily i ladnie wygladaly. Czy ktos juz to robil. ? Prosze o sugestie i pomoc.

Pozdrawiam

Janekpol

• Zarejestrowani
Opublikowano

to w koncu na xenon czy na LED ?

Robiliśmy takie modyfikacje i na LED i na xenon.Widze że jesteś z Dolnego Śląska - przedzwon po 27 jak wróce z urlopu to podpowiem co robic

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Nie musi dzialac samopoziomowanie xenonu, chodzi o to aby swiecily i ladnie wygladaly.

Janekpol

Przeczytałeś to co napisałeś zanim wysłałeś??? Nie musi działać samopoziomowanie???? Dlaczego w takim razie nie włożysz sobie chińskich żarników w obecne lampy? Będzie przecież poświata xenonowa, a to że wszystkim będziesz świecił po oczach to ich problem!!! Tak?

Ludzie myślcie.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Nie musi dzialac samopoziomowanie xenonu, chodzi o to aby swiecily i ladnie wygladaly.

Janekpol

Przeczytałeś to co napisałeś zanim wysłałeś??? Nie musi działać samopoziomowanie???? Dlaczego w takim razie nie włożysz sobie chińskich żarników w obecne lampy? Będzie przecież poświata xenonowa, a to że wszystkim będziesz świecił po oczach to ich problem!!! Tak?

Ludzie myślcie.

Trafiłeś w sedno. Potem o kierowcach BMW krążą anegdoty.

Ciekawe jak po takiej zmianie auto przechodzi badania techniczne. Chyba po znajomosci.

Opublikowano

W moim poprzednim samochodzie dokładałem xenon.

Do lamp dołożyłem oryginalny zderzak ze spryskiwaczami bo do tego czepiają się diagności.

Podczas żadnych badań technicznych nie było problemu z przeglądem mimo, że było bez samopoziomowania. Bo nikt tego nigdy nie sprawdzał.

Większość przejazdów robiłem sam lub z żoną i tak miałem ustawione światła do jazdy do tego obciążenia.

Opublikowano

ALE TU NIE CHODZI O TO ZE DIAGMOSTA NIE SPRAWDZA SAMOPOZIOMOWANIA TYLKO O TO ZE BEZ NIEGO SIĘ OŚLEPIA LUDZI.

i powiedzmy sobie dosadnie. Jeśli Cię nie stać na bmw na xenonie to a) pogódź się z tym b) odkładaj dłużej na auto c) kup golfa lub inne auto niepremium z xenonem

Opublikowano

Autopark, przeczytaj uważnie jeszcze raz mój post.

"Większość przejazdów robiłem sam lub z żoną i tak miałem ustawione światła do jazdy do tego obciążenia."

Jak masz ustawione dobrze światłą nawet bez samopoziomowania nie oślepiasz ludzi (przetestowane w audi). Jeśli nie montujesz samopoziomowania trzeba dobrze wyregulować światła do obciążenia tak jak najczęściej jeździsz i tyle.

Mając zwykłe światłą też trzeba o tym pamiętać (nie wiem jak jest w BMW bo mam fabryczny xenon) ale ustawia się to ręcznie pokrętłem przy włączniku świateł (pozycja 0,1,2,3) w zależności od obciążenia tyłu pojazdu.

Mało osób o tym pamięta i również oślepiają zwykłymi halogenami.

Opublikowano
Autopark, przeczytaj uważnie jeszcze raz mój post.

"Większość przejazdów robiłem sam lub z żoną i tak miałem ustawione światła do jazdy do tego obciążenia."

Jak masz ustawione dobrze światłą nawet bez samopoziomowania nie oślepiasz ludzi (przetestowane w audi). Jeśli nie montujesz samopoziomowania trzeba dobrze wyregulować światła do obciążenia tak jak najczęściej jeździsz i tyle.

Mając zwykłe światłą też trzeba o tym pamiętać (nie wiem jak jest w BMW bo mam fabryczny xenon) ale ustawia się to ręcznie pokrętłem przy włączniku świateł (pozycja 0,1,2,3) w zależności od obciążenia tyłu pojazdu.

Mało osób o tym pamięta i również oślepiają zwykłymi halogenami.

Mam wrażenie, że to Ty nic nie rozumiesz. Xenon inaczej świeci niż normalne światła, ma inaczej prowadzona granice, inną temperaturę i inaczej oślepia.

Jeśli do xenona ma być samopoziomowanie, to nie bez powodu! Tak samo jak nie możesz jeździć na slikach po mieście mimo, że napiszesz że jeździsz tylko z żoną i tylko po suchym asfalcie i jesteś mistrzem Polski.

Nie róbmy rękodzieła na drogach bo to chodzi o nasze bezpieczeństwo. Chcesz xenony to załóż xenony i cały osprzęt dookoła (spryskiwacze i samopoziomowanie), a jak kogoś na to nie stać to niech nie zakłada.

Koniec kropka.

Pozdrawiam

Maciek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
to w koncu na xenon czy na LED ?

Robiliśmy takie modyfikacje i na LED i na xenon.Widze że jesteś z Dolnego Śląska - przedzwon po 27 jak wróce z urlopu to podpowiem co robic

dziqsek, dużo jest pracy i duże koszty z modem na LED?

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję trochę kotleta.

Zastanawiam się nad wymianą standardowych reflektorów halogenowych na ledowe w moim F20 LCI.

Z tego co się orientuję to w F20 po lifcie reflektory xenonowe już nie występowały. Wyłącznie LED.

Mylę się?

Pytania są następujące.

• Czy do ledów potrzebne sa spryskiwacze?
  • Jeśli ktoś u siebie bawił się w podobne rzeczy to jaki jest koszt takiej zabawy i jakie graty oprócz reflektorów i kodowania są potrzebne?

Z góry dzięki za pomoc.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30