Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim ;) mam taki problem ...

Instalowałem inpe, ncs na Windows 10 był to gotowiec z chomika od mlodik18 i nie chciała pójść więc zmieniałem porty i instalowałem ja kilka razy ...porty mialem 1,2,6,9 teraz jest na jedynce opóźnienie na 1 ale nadal nic wyskakiwał mi błąd #95 i nie widział zapłonu :(

Potem wziąłem aby uruchomić ze zgodnością z Windows XP i wykrywa zapłon ale nadal nic nie mogę zdiagnozować ... generalnie brak mi pomysłu jak to ugryźć;p jak ktoś może pomóc to poproszę o tłumaczenie jak dla ciemnego ;p bo za mocny w kompach nie jestem ;)

A i po włączeniu inpy tak na sucho po lewej na dole mamy info, biorę to i w pierwszej części mam normalnie popisane a w drugiej gdzie ediabas pisze i są cztery (chyba) podpunkty to po lewej są same znaki zapytania

Jak uda mi się zdjęcia dodać to dodam ;)

Kabelek mam Viakena dedykowany pod bmw rzekomo najlepszy ;)

Opublikowano

Wchodzę w ... Windows©/ ediabas/ hardware/ obd

I mam tam 3 foldery

Pierwszy FTDI_USB_DRV i cis tam w środku jest

Drugi USB1.1 Prolific driver i ten folder jest pusty

Trzeci USB2.0 FTDI driver. Ten folder też jest pusty

Ostatni plik to pdf nazywa się obd_doku

Obd setup nie widzę;(

Opublikowano

Dzięki bardzo za linka. Błędy poprawione. Teraz wszędzie pokazuje OK. Wchodząc w Inpę w E60 V1.26 i Prace funkcjonalne czyta mi błędy, ale jak np wchodzę w silnik i w M57 (bo mam 3,0d 218KM) to wyskakuje błąd. Tak samo jak próbuję zczytać np poduszki to wraca się do głównej strony. Jednym słowem nic się nie zmieniło :( Nie mam już pomysłu co robić :(

Dodatkowo zainstalowałem NCS i przy wpisaniu hasła repxet nic się nie dzieje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki bardzo za linka. Błędy poprawione. Teraz wszędzie pokazuje OK. Wchodząc w Inpę w E60 V1.26 i Prace funkcjonalne czyta mi błędy, ale jak np wchodzę w silnik i w M57 (bo mam 3,0d 218KM) to wyskakuje błąd. Tak samo jak próbuję zczytać np poduszki to wraca się do głównej strony. Jednym słowem nic się nie zmieniło :( Nie mam już pomysłu co robić :(

Dodatkowo zainstalowałem NCS i przy wpisaniu hasła repxet nic się nie dzieje.

Dla odczytu silnika zainstaluj nowszą wersje INPA (Fxx niestety wszystko po niemiecku )

W Standard tools 2.12 NCSEXPER 4.0.1 nikt nie zna hasła do edycji profili, są 3 gotowe profile i w zupełmności wystarczą do wszystkiego

, jest też mozliwość odblokowania edycji i sa takie aplikacje NCSEXPER.exe ,

po wymianie jest możliwość edycji profili 3.0