Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałem sie Was poradzić w sprawie niedziałających sprysków w moim F31 niedawno zakupionym.

Kiedy mam uruchomione światła i spryskuje szybę wtedy też przy pierwszym użyciu powinno spryskać reflektory, ale nie dzieje sie to, natomiast z prawego reflektora leci plyn pod zderzakie w lewym nie dzieje sie nic. Dysze sie wogole nie wysuwają, zupełnie nie wiem co moglbym sprawdzić i jak to naprawić, czy to pompka, czy same dysze?

Sprobowałem ręcznie wysunąć dysze i daje sie to zrobic przy uzyciu pewnej siły, potem widac ze spręzyna tez je prawidłowo wraca.

Jakies pomysły i podpowiedzi?

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam,

47

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz nieszczelność instalacji , albo pękł wąż albo wypadł z złączki (sprawdź gdzie jest wyciek) dysze się nie wysuwają i płyn nie leci bo nie ma ciśnienia w układzie .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Da się to ogarnąć samemu? Czy raczej warsztat?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pozdrawiam,

47

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na to pytanie musisz już sam sobie odpowiedzieć....
Opublikowano
Na to pytanie musisz już sam sobie odpowiedzieć....

trafna odpowiedź :)

chodzilo mi o stopień skomplikowania operacji? da sie dostac w latwy sposób? potrzeba jakis specjalistycznych narzędzi? jest rysyko polamania jakis plastików?

Pozdrawiam,

47