Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktos moze dobre, sprawdzone linki do stron, gdzie mozna nabyc nieco wiedzy o ustawianiu sekwencji? Mam interfejs do swojej sekwencji, orginalne programy tylko nie mam zielonego pojecia o ustawianych parametrach, a metoda prob i bledow jest dobra, ale jak sie juz ma wiedze czego nie wolno robic.

Galen

Opublikowano

Raczej wątpie, że ktoś podzieli się tą wiedzą, ponieważ jest ona poparta w większości doświadczeniem a to jak wiadomo może być bardzo drogie :D

Na tej lub na tej stronie znajdziesz ogólną instrukcję montażu/konfiguracji jednej z instalacji dostępnej na rynku. Każdy system ma swój soft a w nim różne mniej lub bardziej pomocne funkcje. Niektórzy producenci blokują niektóre funkcje (klucze) nawet przed gaziarzami żeby nie zrobili sobie krzywdy :lol:

Możesz jeszcze poszperać na forach gazowych ale tam też zbyt głębokiej wiedzy nie uzyskasz.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Nie no, to juz sensowniej mam na stronie mojego producenta, bo przynajmniej te instrukcje odnosza sie do mojej instalacji. Na forach gazowych zauwazylem juz, ze nic sensownego nie ma. Ogolnie dramat. No nic pobawie sie bez wiedzy ;-), najwyzej niedlugo zmienie na diesla.

Galen

Opublikowano
Oprócz wiedzy potrzebny jest jeszcze sprzęt. Wiadomo, że instalki na rynku to masówka nawet te najdroższe więc muszą mieć w miarę prosty soft żeby każdy gaziarz mógł to mnie więcej dobrze dostroić. Ale strojenie za pomocą tylko softu gazowego to pic i tyle. Gaziarz montuje, kalibruje, przejedzie sie po chleb do piekarni i gotowe. Ale już nie sprawdza jak reaguje sterownik benzynowy, ponieważ nie chce mu sie no i nie ma czym (większość z nich). W większości przypadków jest wręcz nie możliwe (zgodnie z prawem) dostrojenie instalki nie posiadając sporego kawałka prostej lub hamowni do sprawdzenia efektów ale czasami udaje się :lol:
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!