Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam zamiar wymienić wydech w mojej E46 2.2i z 2002r ze zwykłego na z m3 i mam pytanie do was, czy to jest dobry pomysł i czy orientuje się ktoś ile kosztowałoby kupno i zamontowanie takiego wydech.
Opublikowano
Bardzo zły pomysł i bardzo nieopłacalny i bardzo wieśniacki wręcz

A jakie są twoje argumenty że jest to nieopłacalne i wieśniackie?

To jest tak jak na klapę e36 316i przykleić znaczek M , a co do opłacalności to co widzisz na np allegro to są już pozostałości tłumikach , sprawny sam tłumik końcowy lekko przekroczy tysiaka oraz dalsze zabiegi także pochłoną nie małe fundusze więc myślę , że poniżej 2000zł się nie obejdzie jeżli ma to w jakiś sposób funkcjonować a i tak nadal to wszytko będzie na używanych częściach.

Opublikowano
Bardzo zły pomysł i bardzo nieopłacalny i bardzo wieśniacki wręcz

A jakie są twoje argumenty że jest to nieopłacalne i wieśniackie?

To jest tak jak na klapę e36 316i przykleić znaczek M.

Masz trochę racji bo jak ktoś to zrobi na odzie**** to tak można nazwać to wieśniackie, ale jak ktoś to zrobi porządnie, to sama radość z patrzenia na piękny wygląd samochodu i słuchania dźwięku. Oczywiście ja jakbym miał zmieniać to nie jak inni robią że wycinają dziurę w zwykłym zderzaku, tylko kupiłbym zderzak od m3.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście ja jakbym miał zmieniać to nie jak inni robią że wycinają dziurę w zwykłym zderzaku, tylko kupiłbym zderzak od m3.

Zakładając, że masz coupe (m3 w sedanie nie było) to i tak zderzak od m3 jest szerszy i musiałbyś go ciąć w połowie i lepić. Zainwestuj lepiej kasę w porządne i nowe opony, będzie przyjemniej i bezpieczniej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...