Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po wymianie gwarancyjnej wyświetlacza w BMW F10 (wypalone piksele) kolory są zupełnie inne. Dawniej czerwony = się teraz pomarańczowy, czarne tło wpada w zielonkawą poświatę. Serwis zgłosił sprawę do Niemiec, ale podobno "tak ma być" i sprawa ucichła. Czy ktoś miał podobny przypadek ? Ewentualnie może ktoś poradzi co robić w tej sytuacji ?

Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzialem cos takiego w zastepczym samochodzie z ASO. Tez zwrocilem na to uwage. Obawiam sie ze jest przynajmniej 2 producentow i dlatego bedzie roznica. Pozostaje Ci sie przyzwyczaic lub toczyc wijne. Istota naprawy gwarancyjnej jest przywrocenie do stanu z przed awarii a wiec probuj :).
Opublikowano
Podobno jeszcze nie było takiego przypadku w PL. Ogólnie jak na serwis BMW to nie jest dobrze... Spodziewałem się czegoś więcej. A ja myślę, że może to być wina oprogramowania, bo wyświetlacz przełożony z mojego do innego samochodu w serwisie miał normalne kolory. Dlatego z ciekawości pytam czy ktoś może zna już ten temat.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedna z f10 u Gazdy ma taki wyswietlacz na 100% tylko nie pamietam czy to nie przypadkiem ten samochod zastepczy ktory 2 tygodnie temu skradziono.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miał komfortowy dostep. Widzialem filmik z monitoringu. Autko ezieli w kilkanascie sekund. Bylo nawet oklejone dealerem.
Opublikowano
Takie auto otworzyć to nie problem. Kiedyś zatrzasnąłem kluczyki w Q7 :mad2: Awaryjne otwieranie zrobiło to w 10s :lol:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy jest ktoś że Śląska, najlepiej z Katowic kto ma f10 po lifcie z dużą navi i mógłby się spotkać, żeby porównać kolory ? :)