Skocz do zawartości

525 Tds automat - co wlać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiem że temat był poruszany setki razy, ale dalej nie mam pewności jaką mam skrzynię i co do niej wlać. Posiadam 525 Tds'a z X.97r , końcówka vin BT08438.

1. Jaką mam skrzynię ? Link który znalazłem w postach niestety nie działa.

2. Na skrzyni jest zielony korek spustowy z napisem Lifetime, z tego co wyszukałem powinienem wlać ESSO ATF LT 71 141 (proszę o potwierdzenie),

3. Co polecacie wlać do tylnego mostu ?

4. Czy ktoś zna i poleciłby jakiś warsztat na śląsku w którym mógłbym dokonać wymiany, ewentualnie gdzie mógłbym kupić taki olej.

Proszę o pomoc :modlitwa: :cry2: .

Pozdrawiam.

Opublikowano

oryginalnie jest lifetime zf'a - tak jak pisze na korku - litr kosztuje ok 73 zł...

zamiennie moze byc tylko i wylacznie esso ten ktory podales

Opublikowano
Witam skrzynke masz A5S310Z(5HP18) musisz zalać ten olej co podałeś czyli ESSO ATF LT 71141 kup sobie uszczelke w serwisie do miski olejowej od tej skrzyni i filtr oleju.Olej możesz zamówić w jakiejś dobrej hurtowni z olejami i pewnie będziesz musiał zamówić ale jest do dostania jak będziesz miał już wszystko skompletowane to napisz na pw i napisze ci jak dokładnie zrobić tą czynność a napewno dasz sobie z tym rade jak mniej więcej znasz się coś na mechanice,do mostu wlej CASTROL SAF XO 75W90 :mrgreen:
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
  • Autor
Bardzo dziękuję za pomoc, teraz jestem pewien co wlać,wymiany dokona jednak mechanik jak tylko zakupię oleje. Jeszcze raz THX. :D