Skocz do zawartości

Przetwornica lamp e46 e39 + immo w kluczyku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam padła mi przetwornica w jednej lampie w e46 i mam pytanie czy przetwornica z e39 będzie pasować? Bo dosyć ciężko znaleźć coś na już, a jest mi to bardzo pilnie potrzebne. Drugie pytanie to nie będę pisał dlaczego chce to zrobić, ale czy usunięcie pestki immobilizera z kluczyka nie "popsuje" innych funkcji kluczyka, jak ładowanie czy otwieranie? Proszę o szybką pomoc z góry dzięki.
Opublikowano

Co do przetwornicy to jak na szybko to kup jakąś uniwersalną np vertex, z używanymi jest taki problem że nie wiadomo na co trafisz na szybko...

A co do usunięcia pestki to rozumiem, że ews też usunięty? Jak się nie mylę to sama pestka jest zintegrowana z pętlą od ładowania akumulatorka.

Opublikowano
Jest coś takiego jak przetwornica uniwersalna? Czy coś takiego wystarcza aby lampa normalnie świla? Czy trzeba coś przerabiać?
Opublikowano

ja u siebie mam delikatnie przerobione lampy i mam już uniwersalne przetwornice. Poprzednik to zrobił i w sumie fajnie, jak się spali to chyba 30zł nówka :D wiec na pewno się da to zrobić.

Są 2 typy kluczyków, starsze kluczyki mają pestkę osobno, nowsze mają zintegrowaną.

jeśli masz starszy typ kluczyka to wyrzucenie pestki spowoduje tylko i wyłącznie brak możliwości odpalenia samochodu. Kluczyk bedzie otwierał auto, bedzie się ładował. Zamek centralny a odpalanie auta to 2 całkowicie różne i niezależne od siebie funkcje kluczyka.

jeśli masz nowszy kluczyk to wyrzucenie pestki musiałbyś powierzyć jakiemuś elektronikowi żeby ci to wylutował.

szukam
Opublikowano
No już sobie z tym poradziłem, padła lampa ze strony pasażera to było mniej miejsca na zamontowanie tej przetwornicy, ale trytytka dała radę :) tylko nie wiem czy ta przetwornica powinna się nagrzewać, czy czasem nie dałem jej zbyt blisko silnika czy coś?