Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Pacjent e39 525iA m54b25. INPA NCS i sam WINKFP działają bez zarzutu wszystko się łączy, czyta dane, w INPA mam i zapłon i battery. Wgrywałem SP-daten i przez BMW Coding Tool i bezpośrednio przez WINKFP każdy folder z osobna, zawsze ten sam błąd dotyczący pliku, który i tak z SP-Daten nie jest zaciągany. Próbowałem 2 różnych SP-Daten do E39 ale zawsze to samo. Próbowałem wgrać różne numery softów, nawet wziąłem auto-update, żeby mi samo zaproponowało najnowszy soft i normalnie wykryło mi jaki mam soft w kompie i jaki jest najnowszy do wgrania ale po kliknięciu OK efekt zawsze ten sam i te same błędy.

Na forach z USA gdzie robili taki update i mieli podobny problem ale do skrzyni automatycznej wyczytałem, że może to być problem z plikiem \GDATEN\Sgidc.as2 i kasują tam którąś linijkę, która jest najdłuższa i podobno działa, ale u mnie nie ma jakiejś przesadnie jednej najdłuższej a trochę się cykam tak kasować z plików do update ECU. Obstawiam, że może to być problem z samym WINKFP 5.3.1, może powinienem ściągnąć inną jego wersję ale skąd? Przypuszczam, że sprawa tyczy się pliku data/konv.temp/hwnr.da2 bo chyba wszystkie następne błędy to konsekwencja braku tego wpisu(błąd 4102) w nim ale jest ten plik generowany automatycznie(chyba). Jak ktoś zna źródło skąd mogę ściągnąć pewnego WINKFP lub ma propozycję co to może być, to piszcie, bo próbowałem już wszystkiego a przetrzepałem nawet fora USA na ten temat i dalej to robię.

http://i63.tinypic.com/vy4m4g.png

Opublikowano
Pomogło zainstalowanie innego zestawu BMW Standard Tools na innym komputerze.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Zainstalowałem BMW standard tools 2.12 na systemie 32bity potem zaktualizowalem spdaten i poszło bez problemu na inpa VMware tandolf nie mogłem zaktualizowalem do daten wywalało błąd