Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, taki temat, na wstępie dodam że jestem zielony i proszę się nie śmiać, a po drugie mechanik który mi to robił jest na wakacjach i nie ma z nim kontaktu. Jakiś czas temu padł mi sterownik komputera, zamówiłem nowy przyszedł z kluczykiem i stacyjka, zostało to wymienione, tylko że auto otwiera się ze starego kluczyka i tylko pilotem, zamek w drzwiach obraca się luźno w obie strony, nie wiem czy się popsuł czy co i czy wgl on był też przełożony na nowy, a auto odpala z tego nowego kluczyka i tu cały problem, bo kluczyk ładuje stacyjka a kluczyk którym da się otworzyć nie ma wcale ładowania, i tu cały problem bo mechaniczne otworzyć się nie da, stąd pytanie, co robić gdy już stary kluczyk akumulator padnie?
Opublikowano
Za link wielkie dzięki, a kluczyk jak zakodowac to nie mam pojęcia, jakie to koszta i jakie koszta mniej więcej dorobienia nowego kluczyka? Bo z jednym to trochę bieda
Opublikowano
No fakt, wydaje się to proste, ale narazie nie będę się tym bawić bo boję się że przez niedziałający zamek w drzwiach utrace możliwość otwarcia Auta, a w nowym kluczyku nie mam elektroniki, da się ją przełożyć z tego starego czy muszę kupić nowe?
Opublikowano

Trzeba rozcinać obudowę starego kluczyka i wtedy przełożysz elektronikę. Grot zostaje. Ale najpierw uporaj się z mechanicznym otwieraniem. Zamiennik obudowy kluczyka znajdziesz na all...

Z tym że i tak będziesz potrzebował dwóch kluczy, nowy do stacyjki i stary do drzwi.

Opublikowano
Dzięki Tobie już jestem dużo mądrzejszy :D a czy najprostsze wyjście z sytuacji wdg mnie jest wgl możliwe, po wymianie tego sterownika komputera mechanik wymienił również stacyjke, a starą stacyjke posiadam do której mam komplet kluczy i odpowiedni zamek w drzwiach, czy jest możliwość powrotu do starej stacyjki?