Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przez jakieś dwa tygodnie miałem wypięte przednie kierunkowskazy i kiedy je ponownie zakładałem okazało się,że jeden z nich nie działa.Sprawdziłem próbmierką kable w kostce i w tym dobrym gdy włącze kierunek to na jednym kablu dioda w próbmierce nie świeci a na drógim miga natomiast w niedziałającym na obydwu kablach dioda świeci w sposób ciągły.Wszyskie pozostałe kierunki działają.Czy może być to wina przerywacza?Jeśli nie to co to może być?

Dziękuje za pomoc

Opublikowano

Moze masz gdzies zwarcie. Sprawdz dokladnie kable przy wtyczce bo lubia sie oberwac

P.S. Witam sasiada :8)

Opublikowano

Ja również witam :8)

Kostke właśnie całą uciąłem bo mi się za bardzo nie podobała i sprawdzałem na gołych kablach.Jeden właśnie jest cały jakiś okopcony pod izolacją.Chociaż wszystko jest dalej ładnie pozawijane i nie widziałem rzadnych uszkodzeń.

Opublikowano
Dziś podłączyłem małą żaróweczkę i okazało się że prąd wogóle nie dochodzi do kierunkowswkazu.Czy może to być przerywacz?Jest jakiś sposób na jego sprawdzenie?
Opublikowano

Przerywacz odpada, gdyż z tyłu kierunek miga - może szybciej, ale pulsuje.

Usterki musisz szukać w instalacji w kierunku skrzynki bezpiecznikowej. Sprawdź także masy, które schodzą się do wspólnego slotu a mieści się on gdzieś za lampą na nadkolu.

Opublikowano
Przewody są ok bo kierunek był tylko wyjęty bo malowałem przedni zderzak i zaraz potem włożony także nie miało prawo się nic stać.Tak jak właśnie robertbmw piszesz może trzeba by popatrzeć przy masie tam w nadkolu bo wymieniałem zawieszenie i odkręcałem to a nawet urwałem śrubę gdzie schodzą się te masy.Tylko zastanwiam się co tam mogło się stać bo było to wszystko złożone do kupy :?:
Opublikowano
Jest to nie młode auto i czasem instalacja ociera w róznych miejscach. Resztę robi już woda i wilgoć. Wiem że wszystko działało, ale wystarczy tylko drgnąc parę przewodów i prawie podgnity przewód się obrywa.