Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Tak jak w temacie czeka mnie czyszczenie tego silniczka. Mam bmke z 92 coupe 1,8 is na łańcuszku. Więc z tego co wyczytałem silniczek powinnien sie znajdować pod kolektorem ?? Prosiłbym o porade typu jak to później wyczyścić i jakie problemy mgą nastapić podczas samej naprawy. .Pozdrawiam

moje gg 6915769 gdyby ise komuś postów nie chciało pisać ;)

Opublikowano
Na temat czyszczenia "silniczka krokowego" nie będę się wypowiadał, ale jeśli chodzi o lokalizację w 1.8is '92 to znajduje się on między kolektorem a podszybiem obok kolektora. Dostęp jest dość dobry.
Opublikowano
hmm tak wiem nie trzeba było ściągac kolektora. Ale przy kazji całkowicie go wyczycilem od wewnątrz miał pełno syfu. Może dlatego że jeden kabel sie urwał który podobno jest ciśnieniowy i cały ten syf miał czyścić. Furka tak jak miała problemy z utrzymaniem obrotów po zapaleniu zimnego silnika lub nawet chłodnego całkowicie zapomniała po problemie. I tak jakby sie jakoś lepiej wkręcał w obroty :)