Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Jestes w trakcie odnawiania mojej e30. Silnik juz praktycznie zrobilem i zostalo mi teraz wnetrze do zrobienia i blacharka.

Szukam jakis rekomendacji uzytkownikow co do warsztatu ktory by mogl to zrobic i mniej wiecej w jakiej cenie.

Najbardziej jestem zainteresowany kompletnym pozbyciem sie farby ktora teraz jest na budzie zeby bylo widac blache. Pozbyc sie rdzy, z tego co zauwazylem, to nie wyglada na to zeby duzo bylo. Pozniej pomalowac od nowa cala bude... chce ja raz a porzadnie zrobic.

Co do lokalizacji, nie mam preferencji. Moze byc gdziekolwiek w PL jako ze samochod i tak z zagranicy przyjedzie.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Aby pozbyć się lakieru z karoserii i jej jednocześnie nie zniszczyć to należy ją osodować ( koszta między 4000 a 10000 PLN ) . Lakierowanie takiego nadwozia to koszt minimum 8000 PLN . A kosztów blacharki bez szczegółowych informacji co trzeba przy niej zrobić nie da się wycenić .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej :)

Też od niedawna jestem posiadaczem e30 w dodatku zajmuję się sodowaniem więc jak byłbyś zainteresowany to pisz PW i się dogadamy w cenie niższej niż rynkowa.

Lakierowaniem się nie zajmuję, będę musiał też polakierować.

Skąd taka cena za lakierowanie nadwozia? Co się składa na taką cenę? To dość małe autko :)

I wstępnie dostałem wycenę na 5000 z lekką poprawą blacharki przy nadkolach i progach.

Opublikowano

Skąd taka cena za lakierowanie nadwozia? Co się składa na taką cenę? To dość małe autko :)

Piszemy tu o lakierowaniu nadwozia pozbawionego lakieru ( goła blacha ). I żeby dobrze to polakierować aby przez wiele lat nic się z lakierem nie działo to trzeba dużo więcej wydać na materiały lakiernicze i dużo więcej poświęcić roboczo godzin