Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moim BMW E60 525i 2004r a mianowicie przestał działać pilot i komputer stracił pamięć. Gdy wróciłem do domu, zgasiłem i zamknąłem samochod wszystko bylo ok. Po ok godzinie czasu gdy do niego wróciłem to nie mogłem otworzyć drzwi z pilota. Pomyślałem, że rozładowała sie bateria chociaż wydawało mi się to dziwne ze stało się to tak nagle. Otworzyłem drzwi kluczykiem i właczył się alarm ale po włożeniu kluczyka do stacyjki i włączeniu zapłonu alarm się wyłączył i wszystko było ok. Jednak gdy odpaliłem samochód zauważyłem, że wszystkie moje ustawienia komputera typu, format godziny i daty, bass i treble, jednostki miary itp są zresetowane do ustawień fabrycznych i nawet jak ustawie wszystko od nowa to ustawienia nie resetują po wyłączeniu zapłonu i wyciagnięciu kluczyka. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, napięcie akumulatora i ładowanie i wszystko jest ok, nie wyskakuje żaden komunikat sygnalizujący błąd. Ma ktoś jakiś pomysł??
Opublikowano

Witam.

Niektóre dane np. zapamiętane stacje radiowe, ustawienia klimatyzacji, bass, treble itp. zależnie od konfiguracji, zapisywane są w kluczyku. Wygląda na to, że padł Ci kluczyk. Choć utrata godziny, daty, formatu raczej nie powinna mieć miejsca. Padnięty kluczyk nie oznacza braku możliwości uruchomienia pojazdu. O ile nie masz auta wyposażonego w comfort access to w kluczyku masz akumulatorek. Kluczyk można rozciąć i przelutować akumulatorek. Oczywiście najpierw należy podłączyć samochód pod inpę / disa i zrobić diagnostykę.

Pozdrawiam. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.