Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wyjęciu wtyczki ze wzmacniacza ASD moje M140i przestało fajnie brzmieć. Wydawało mi się, że ten dźwięk nie jest aż taki "przeszkadzający" przy tym silniku 3.0, a nawet fajnie brzmi. Okazało się, że silnik, a także seryjny wydech tak naprawdę w ogóle nie brzmi. Jestem mocno zdziwiony.

Z drugiej strony samochód jest naprawdę wyciszony i można z poważnymi prędkościami na dużych odcinakach długo prowadzić bez zmęczenia.

Jeden mankament radio i głośnomówiacy zestaw nie działa.

Tak więc w konsekwencji bez wymiany wydechu się nie obejdzie, bo dźwięku z tego seryjnego nie ma!!!!! No chyba, że na zewnątrz.

Tak wiec będę musiał ponownie podpiąć ASD.

Tak więc proszę o poradę czy kupować ASD Bypass harness Technic PNP z technicpnp.com. Nie do końca znam zasadę podłączenia?

czy też kodować ale obawiam się utraty gwarancji. Za dużo już kłopotów miałem z ostatnim BMW.

A może inne rozwiązanie?

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Jak by ktoś chciał nie przez kodowanie ale poprzez podłączenie między wzmacniaczem ASD, a wzmacniaczem audio urządzenia "ASD Bypass harness Technic PNP z technicpnp.com" wyłączyć ten dźwięk silnika z głośniczków to mam na zbyciu wersję uszkodzoną przy przesyłce w cenie 150 zł. Dostałem na gwarancji wersję pełnosprawną.

Przy czym da się zamknąć tę wersję na wtykach uszkodzonych mimo wszystko. Zdjęcia prześlę dla zainteresowanych.

• 4 lata później...
Opublikowano
Mozna wyjąc bezpiecznik i tez wyłączyć a kiedy chcemy mozna go włożyć na forum bmw byl podany ktory odpowiada za ASD.