Skocz do zawartości

Klopot z 3,4 biegiem nawiewu w klimtronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. przegladalem dlugo forum i jakos nie udalo mi sie znalezc czegos na temat mojego problemu. mam coupe z 96r. z klimatronikiem, dziala wszystko ok ale nawiew chodzi tylko na 1 i 2 biegu a dalej jak dodaje na silniejszy nawiew to kreseczki na wyswietlaczu wzrastaja a wieje dalej tak samo. Czy moze mi ktos pomoc??????????? :cry2: :cry2: :cry2:
Opublikowano

witam

ja mam e36 320 z 95 z klimatronikiem i tez slabo mi dmuchal wentylator,jak zrobilem na maxa to jakby dmuchal na polowe mocy...wymontowalem filtr kabinowy i byl strasznie zasyfialy...po wstawieniu nowego jest taka wichura ze wlosy chce wyrwac:-)

moze tez filtr masz do wymiany...chyba ze to cos powazniejszego

Opublikowano
najprościej sprawdzić omijając regulator obrotów znajdujący się w dolnej części nagrzewnicy od strony kierowcy ,kostka 5 pinowa 4 grube kabelki i jeden cienki na cięnkim przy wzroście linijki ma wzrastać napięcie a dwa grube to zasilanie a dwa następne grube to wentylator połączyć zasilanie z wentylatorem i ma chulać jak na najwyższym biegu. w razie problemów napisz to jeszcze pomoge