Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisz z czym masz ty problem a nie co jest tam gdzies napisane??

jezeli wypada ci szyba to masz prawdopodobnie wytarte takie elementy plastikowe w prowadnicy szyby i to przez nie moze wypadac szyba. niedawno to przerabialsimy z bratem w E36. Takie elementy dostaniesz w kazdym serwisie BMW lub na allegro. Bylo to juz tez opisywane na forum.

pozdr.

Opublikowano

Witam.

Wymienilem owe plasticzki (stare były połamane). Fakt, że nie na nowe lecz używane i niestety szyba wyskakuje nadal. Coś dosłownie wyszarpuje ten metalowy element z plastika. No chyba, że powinienem wymienić na nowe...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

Miałem ten sam problem. Wymieniałem te plastiki z 4 razy i za każdym razem mechanizm podnoszenia szyb mi je wyłamywał. Okazało się, że prowadnice są powyginane w taki sposób że nie można było ich naprostować.

Wymieniłem cały mechanizm, niestety w zestawie z silnikiem. Koszt 200 na szrocie. Teraz jest wszystko cacy! Sprawdź, może u Ciebie jest podobna sytuacja. Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam! Ja zmieniałem w swojej coupe i po założeniu nowej szyby tez mi wyskakiwała z przedniego ślizgu, okazało sie ze ta kulka metalowa nie była wciśnięta do końca w ten plastik! Juz myslalem ze cos nie pasuje, dopiero docisnałem ją do końca i wskoczyła dalej. Teraz nie wypada :) Poza tym, poluzuj wszystki możliwe prowadnice, bo jak sie okazuje - szyba szybie nie równa :|

Pozdr!

Opublikowano
Mi szyba wyskoczyła z prowadnicy gdy zamknołem drzwi z na pół otworzona. Teraz jest zima i uzywam i tak szyberdachu ale jak bedzie cieplej to rozkrece drzwi to się podziele info.
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
  • 9 miesięcy temu...