Skocz do zawartości

"wyskakująca" szyba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem jak w temacie. Znalazłem coś takiego, ale niestety nie mogę połapać sie o co chodzi http://www.logun.org/window_fix.htm

Słabo u mnie z angielskim, a translator wypisuje "straszne" rzeczy. Mógłby ktoś pokrótce wyjaśnić? Dzięki z góry. Pozdrawiam.

Opublikowano

Napisz z czym masz ty problem a nie co jest tam gdzies napisane??

jezeli wypada ci szyba to masz prawdopodobnie wytarte takie elementy plastikowe w prowadnicy szyby i to przez nie moze wypadac szyba. niedawno to przerabialsimy z bratem w E36. Takie elementy dostaniesz w kazdym serwisie BMW lub na allegro. Bylo to juz tez opisywane na forum.

pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Wymienilem owe plasticzki (stare były połamane). Fakt, że nie na nowe lecz używane i niestety szyba wyskakuje nadal. Coś dosłownie wyszarpuje ten metalowy element z plastika. No chyba, że powinienem wymienić na nowe...

Opublikowano

u nas wlasnie byl taki przypadek ze plastik na oko byl dobry ale mimo to co jakis czas szyba wylatywala. pomoglo dopiero zalozenie nowych.

byc moze u ciebie jest inny problem ale najlepiej zalozyc nowe i pozniej szukac innych przyczyn .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

Miałem ten sam problem. Wymieniałem te plastiki z 4 razy i za każdym razem mechanizm podnoszenia szyb mi je wyłamywał. Okazało się, że prowadnice są powyginane w taki sposób że nie można było ich naprostować.

Wymieniłem cały mechanizm, niestety w zestawie z silnikiem. Koszt 200 na szrocie. Teraz jest wszystko cacy! Sprawdź, może u Ciebie jest podobna sytuacja. Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam! Ja zmieniałem w swojej coupe i po założeniu nowej szyby tez mi wyskakiwała z przedniego ślizgu, okazało sie ze ta kulka metalowa nie była wciśnięta do końca w ten plastik! Juz myslalem ze cos nie pasuje, dopiero docisnałem ją do końca i wskoczyła dalej. Teraz nie wypada :) Poza tym, poluzuj wszystki możliwe prowadnice, bo jak sie okazuje - szyba szybie nie równa :|

Pozdr!

Opublikowano
Mi szyba wyskoczyła z prowadnicy gdy zamknołem drzwi z na pół otworzona. Teraz jest zima i uzywam i tak szyberdachu ale jak bedzie cieplej to rozkrece drzwi to się podziele info.
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Było już cieplej a yeahman nadal milczy... :(
Opublikowano
Nie znam mechanizmu w E36 ale w E30 miałem problem z tym bo prowadnica była wygięta. Poluzowanie naprostowanie pomogło