Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj zobaczyłem, że jedna strona auta jest przechylona, więc od razu pojechałem na warsztat. Okazało się ,że sprężyna lewego tylnego koła pękła. Moje BMW to E60 W m-pakiecie 2004r 2.5 192 ,sprowadziłem je z Niemiec, więc nie wiem jakie sprężyny założył poprzednik. Na oko widać ,że auto jest obniżone więc na pewno nie są to sprężyny standardowe. Mam pytanie w jaki sposób można dobrać sprężyny żeby auto było na takiej samej wysokości lub coś podobnego, ponieważ w warsztacie do którego zaprowadziłem auto powiedziano mi, że nie ma możliwości zmierzenia sprężyny i zaproponowali mi jedynie założenie standardowej. Dodam, że auto stoi w Krakowie, ewentualnie jakby ktoś zaproponował osobę, która się na tym zna. Proszę o wyrozumiałość bo nie jestem specem jeżeli chodzi o zawieszenie.Z góry dzięki.

Opublikowano

Każdy renomowany producent sprężyn opisuje je kodem lub swoją nazwą. Nic nie jest napisane na sprężynach ?? Kolor ?? Kolorowe kropki na nich ??

Nic "specjaliści" nie znaleźli ? :lol:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź w rozkodowanym VIN-e auta czy jest to standardowe zawieszenie bądź S226-sportowe dostosowanie podwozia.
Opublikowano
Każdy renomowany producent sprężyn opisuje je kodem lub swoją nazwą. Nic nie jest napisane na sprężynach ?? Kolor ?? Kolorowe kropki na nich ??

Nic "specjaliści" nie znaleźli ? :lol:

Na razie zmieniłem specjalistów i czekam na to co oni wymyślą, bo poprzednim nawet auta nie chciało się podnieść.

Opublikowano
Sprawdź w rozkodowanym VIN-e auta czy jest to standardowe zawieszenie bądź S226-sportowe dostosowanie podwozia.

Zawieszenie w oryginale jest standardowe.