Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro podepnę bo dopiero zamówiłem ipnę :D po przekręceniu kluczyka pali się kontrolka od poduszki na desce plus kontrolka pasów a zawsze gasły jak zapnę pas to kontrolka od pasów znika i zostaje kontrolka od poduszek plus komunikat taki jak w tytule. Myślę czy to nie mata zajętości fotela pasażera a błąd dotyczy strony pasażera wcześniej po odpaleniu gasły wszystkie kontrolki dopiero po przekroczeniu prędkości 20 km/h wyskakiwała kontrolka i komunikat o pasach. Czyli na podsumowanie odpalam i świecą się 2 kontrolki od razu poduszka i pasy i na pewno dotyczy to strony pasażera. Jakie są objawy padniętej maty zajętości fotela? Od razu wywala taki komunikat u mnie niby działa jak ktoś siądzie to wyskakuje komunikat żeby zapiąć pas i kontrolka od pasa jak ktoś wyjdzie to znika kontrolka pasa a komunikat wyskoczył nagle po nocy :roll: jutro wrzucę kody błędu z ipny proszę o opisanie co się zapala jak ta mata siada.

Pozdrawiam

Opublikowano
Niestety IPNA nie dotarła dzisiaj :cry2: pierwszy komunikat jest o napinaczu pasa pasażera później wyskakuje błąd poduszki ale chyba ma to związek bo jeśli nie działa napinacz pasa to poduszka też wywala błąd bo napinacz nie działa no nic później napisze błędy z Ipny bo bez tego ani rusz :(
Opublikowano

Po podpięciu INPA takie błedy pokazuje

93CC Airbag sensor, B-pillar driver side (Y-direction) nie wiem co to za czujnik?

93CD Airbag sensor B-pillar, front passenger side (Y-direction)- nie wiem co to jest?

93C1 Seat occupancy detector, passenger ( ten pewnie dlatego, że wtyczkę od maty pasażera sam rozłączyłem) więc to nie to raczej bo mata działa

93A8 Drivers airbag stage1

Po wykasowaniu błędy wracają aku sprawne naładowane miał ktoś podobny przypadek

w i drive 2 błędy razem

Restraint system rear right faulty ( po wejściu dalej wychodzi Seat belt rear right. Belt tensioner faulty. Zapewne napinacz pasa

Front passenger airbags faulty to pewnie bo nie działa napinacz pasa

Wtyczki wszystkie są wpięte sprawdzałem.

Opublikowano
Po podpięciu INPA takie błedy pokazuje

93CC Airbag sensor, B-pillar driver side (Y-direction) nie wiem co to za czujnik? =93CC Czujnik poduszki powietrznej, słupek B. Strona kierowcy (kierunek Y)

93CD Airbag sensor B-pillar, front passenger side (Y-direction)- nie wiem co to jest? =93CD czujnik poduszki powietrznej, słupek B, przednia strona pasażera (kierunek Y)

93C1 Seat occupancy detector, passenger ( ten pewnie dlatego, że wtyczkę od maty pasażera sam rozłączyłem) więc to nie to raczej bo mata działa

93A8 Drivers airbag stage1 = 93A8 Poduszka powietrzna kierowcy, etap 1

Po wykasowaniu błędy wracają aku sprawne naładowane miał ktoś podobny przypadek

w i drive 2 błędy razem

Restraint system rear right faulty ( po wejściu dalej wychodzi Seat belt rear right. Belt tensioner faulty. Zapewne napinacz pasa

Front passenger airbags faulty to pewnie bo nie działa napinacz pasa

Wtyczki wszystkie są wpięte sprawdzałem.

Opublikowano
Przemall super, że mnie cytujesz ale to w niczym nie pomaga dalej nie wiem czy to moduł w drzwiach air bag czy satelitki w słupkach czy moduł w podłokietniku?!
Opublikowano
Mam to samo po raz trzeci. Rok temu pojawiło się toto po raz pierwszy i po wykasowaniu w serwisie BMW powróciło po miesiącu. Po ponownym wykasowaniu miałem rok spokoju i teraz jeżdżę z tym od miesiąca, bo mi się nie chce jechać tylko z tym do serwisu. Wiem, że systemy mam sprawne i i tylko elektronika głupieje, więc czekam cierpliwie.
PawełH
Opublikowano
A jak masz z baterią naładowania trzyma prąd na google znalazłem ze nawet klema pirotechniczna plusowa może być za te błędy odpowiedzialna elektronika w e60 jest straszna za każdym razem ten sam gong co przyprawia o zawał serca :D albo ręczny nie spuszczony albo tem spadła do 3 stopni albo trzeba się chwycić za portfel i 2 tys wydac na diagnozę i naprawę dlatego zakupiłem Inpa i szukam odpowiedzi na forum