Skocz do zawartości

318i bierze olej po wymianie uszczelniaczy i pierścieni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, bierze mi olej po wymianie uszczelniaczy i pierścieni, pierścienie mahle cylindry w b.dobrym stanie. Co jest grane? pozdrawiam
Opublikowano
Witam dołączam się do tematu również mam n42 były popopalone gniazda, zmieniana głowica, przed remontem kopcil na niebiesko po remoncie czysto a litra miesięcznie lyknie.
Opublikowano
Powiedz kolego ile Ci tego oleju pije ? Sprawdź czy nie ma jakiś wycieków spod dekla miski olejowej odmy podstawy filtra oleju dymi auto ?
Opublikowano
niema żadnych wycieków, robiłem w niej pierścienie mahle, planowanie głowicy docieranie zaworów uszczelniacze zaworowe, wszystkie wazne uszczelki i symeringi nowa odma. przed remontem olej mi wyrzucało do wydechu szło litr na 500 km ogólnie tłoki i pierścienie było pełno nagaru nafta nie pomagała ale cylindry gładziutkie w dobrym stanie. zrobiłem po remoncie ok 5 tys km wzielo mi 2 litry ale tłomacze troche tym ze pierścienie sie muszą dotrzeć ale i tak troche za dużo jeżdze na lm 5w dolałem teraz lm czasteczki molibdenu zobaczymy. gdzies czytałem ze po takim remoncie tez były takie objawy ale gosc zmnienił na olej 0w i była znaczna poprawa