Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od jakiegoś czasu trapi mnie jeden problem a mianowicie podczas porannego odpalenia i wyjazdu z garażu autem szarpie ale czuć to bardziej jak by szarpać nie autem tylko całym wałem auto jak się już nagrzejesz to jest wszystko ok jedynie to jak powolutku cofam do tyłu do garażu bo parkuje tyłem a tak podczas ruszania na mieście itp to nie ma problemów czy to raczej już kończące się sprzęgło tylko dziwne że jak na zimnym aucie silnik benzyna 2.0
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam trochę mnie nie było na forum ale chciałbym uzupełnić mój problem może komuś się przyda a tak wszystko gra i buczy po wymianie sprzęgła winowajaca była tarcza która jeszcze oryginalna bmw była i o mały włos tarka by już nity więc jak ktoś ma podobny problem to tylko sprzęgło pozdrawiam
Opublikowano

na wstęcznym masz najwieksze przełożenie wiec to mogło sugerować tarczę sprzegła, docisk już nie miał siły dociskać bo dochodził do końca i się slizgało.

Na przyszłość test jest dość prosty, zaciagasz reczny, wrzucasz np. 3 bieg i puszczasz powoli sprzęgło, auto powinno od razu zgasnąć, jak nie bardzo bedzie gasło to może sugerować że sprzegło się zaczyna slizgać.

szukam