Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy wymiana klocków hamulcowych i tarcz z tyłu w bmw e36 320i 92' jest trudna? Jakiej firmy byście polecili? No i jakie tarcze. Wentylowane czy nie.

Napiszcie coś o tym bo już sam nie wiem jakie są dobre.

Dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
Wiec tak dobre są bremo a co do wentylacji to jak nie miałes wentylowanych to juz chyba raczej nie wstawisz innych ale moze sie myle. Według mnie ratuje cie tylko wymioana tarczy na wentylowaną razem z zaciskiem hamulcowym i jego mocowaniem wtedy tak. Wiem cos bo robie swap z 1,8is na 2,5 i w jednej są wentylowane a w tamtej nie
Opublikowano
Co do tarcz z tyłu jeżeli nie są aż takie zmęczone to można przetoczyć - ale tylko tylne .. nie polecam w stosunku do przednich.a co do wymiany to prosta sprawa.. kilka śrubek trzeba odkręcić.. i lekko młotkiem stuknąć żeby stara tarcza zeszła.. Ja założyłem ATE.. ogólnie zadowolony jestem chociaż z racji mojego zawodu (tokarz frezer) muszę przyznać że lipa bo otwory nie pofazowane hehe.. ale ogólnie fajnie wszystko i nawet nie sypie się za mocno na felgi..