Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, niedawno padł mi przepływomierz, oryginalny boscha.

Teraz pytanie nasuwa sie, czy przepływka od E46 318d będzie pasować do mojej E91 318d 122km? Pytam, bo do E46 idzie łatwiej dostać i są one o wiele tańsze. Miałem takiego w dłoni, wyglądem nie różnią się niczym, numery podobne, wtyczka taka sama, no ale ja tam się na tym wszystkim nie znam, więc wole się upewnić zanim przewale pieniądze w błoto.

Opublikowano

VIN nic nie powie konkretnego oprócz tego, że nie pasują. To, że po numerze VIN dana część nie występuje to nie oznacza, że nie pasuje.

Przykład moje F07. Zaciski od F01 pre lci podobno nie pasują do LCI wg. katalogu. W rzeczywistości? to dokładnie to samo a numery są różne. Jedne jak można się dowiedzieć to kupić i sprawdzić samemu czy działa, jak już się sprawdzi to podzielić się wrażeniami.

Opublikowano

Prawdopodobnie będzie chodziło bez żadnych problemów

ja kiedyś w swojej e 46 2.0 d miałem włożony przepływomierz od audi a6 2.5 d i chodziło to bez problemowo

Opublikowano
No ok ale potrzebuje teraz informacji jaki powinienem kupić. Poczytałem trochę i wychodzi na to że musiałbym kupić ten o numerze 0 928 400 529 ale nie jestem pewny. Da się jakoś sprawdzić jaki miałem oryginal? Teraz mam o numerze 314 na końcu i zdechł a to chyba nie jest oryginał bo to z e46