Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie myślę nad zakupem któregoś z nich. Wiem że są to różne auta ale nie biorę pod uwagę wielkości, funkcjonalnosci... zależy mi na dobrym silniku i żebym mógł czasem gdzieś zabrać rodzine.

Inne propozycje też mogą być :wink:

Opublikowano
Najlepiej przejechac sie obydwoma i zobaczyc w ktorym lepiej sie czujesz. X4 wydaje sie byc bardziej rodzinne, chociaz nie wiem jak z iloscia miejsca z tylu. Kolejna sprawa ze obecna seria 3 niedlugo bedzie miala nastepce i obecny model straci zapewne wiecej na wartosci niz 2 lata nowsza(modelowo) x4. Jezeli chodzi o 440 to mialem okazje jezdzic 4 Gran Coupe i zdecydowanie brakuje tam miejsca nad glową w drugim rzedzie. Jezeli masz male dzieci i Ci to nie przeszkadza to tez bym wybral 4 GC.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano

W X3 35i, X4 M40i i X4 35i (podejrzewam że w X3 40i nic się nie zmieni), musisz liczyć się z jednym uporczywym faktem - hamulce są z g0wn0litu i tarcze padają na potęgę przy szybkiej jeździe.

Do 340i możesz zamówić duży hamulec M z tarczami 370x30 przód i 345x24 tył. Masz też do wyboru nadwozie F30 i F31.

Do czego ma Ci służyć auto? Mam w domu X3 35i i F32 435i także chętnie podzielę się wrażeniami.

Opublikowano

W sumie ma służyć do dojazdów do pracy. 50% trasa i 50% miasto razem 15km.

Czasem dalsze trasy i rzadko wyjazdy w 3-4 osoby. Wiec większość czasu jeżdżę sam lub we dwójkę.

Teraz jeszcze myśle czy może trochę dłużej poczekać z 2 lata i kupić rs3, większy nie będzie potrzebny bo w tym czasie syna wygonie. Jest tyle tych samochodów że człowiek już głupieje :roll:

Opublikowano

RS3 to trochę inne auto od tych co wymieniłeś - nie jeździłem RS'em zatem ciężko się odnieść. Ale w Twoich założeniach nawet F32 440i by dało też radę. ;) X4/X3 jest z tym motorem fajny, dobrze się prowadzi ale w porównaniu do innych aut z kategorii suv. F30 czy F32 daje więcej przyjemności z prowadzenia. Poza tym ma dużo lepsze hamulce o których wcześniej wspomniałem. Jedyną przewagą X jest bagażnik - i to już nawet nie tyle pojemność co dostęp i łatwość załadunku.

W kwestii komfortu - oba auta mam na 19" z oponami ROF i o ile dziury mniej czuć w X to dużo mniej stabilnie prowadzi się po nierównych drogach. Plus dla X'a to parkowanie i napęd w zimie.

Dla mnie F32 z rwd jest lepsze a i jako auto rodzinne się sprawdza - dedykowane torby do bagażnika + box na dach na wózek dla dziecka i jakieś drobne graty i nie widzę potrzeby posiadania kombi czy suv'a ;)

Opublikowano

Rs3 inne bo to głównie samochód dla mnie, a na wyjazd jakiś tez da radę a myślałem o x4 bo lubię suvy. Jezdze teraz niskim autem i żyje.

F32 dobre tylko w tej cenie kupię rs3, dlatego napisałem w poście ze główna rzecz to silnik reszta funkcjonalnosc itd. A 340i i x4 to coś o czym pierwszym pomyślałem bo miałem już merca E coupe i stwierdziłem ze to nie dla mnie.

A za elektryczne i te inne to podziękuje musi być benzyna i tyle w temacie :mrgreen: