Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam e46 w bardzo dobrym stanie i nie chciałbym jej zmieniać, lecz dopieszczać.

W moim klekociku 318d zaczęło mi brakować mocy i byłem zainteresowany swapem na m57/m57n czy jest to możliwe bez większych problemów, który silnik polecacie?

Co jeszcze warto wymienić przy takim swapie ? (nie licząc układu hamującego itd.)

Ogólnie chciałbym wysłuchać Waszych opinii na ten temat :)

Opublikowano

masz sporo kasy ? :)

lepiej nm57n, mocniejszy i bardziej podatny na tuning.

wymienić musisz prawie wszystko, silnik, wał, skrzynie, sprzegła, dwumasy, hamulce dobrze by było bo ugotujesz te z m47, do tego nawet poduszki silnika są inne. Ogólnie najlepiej kup rozbitego w sensowny sposób anglika i przelóż wszystko.

sam silnik jest mocno drogi, a gdzie cała reszta.

szukam
Opublikowano
na autko kasy nie oszczędzam ale fajnie by było aby koszta były jak najmniejsze, chcę ją mieć cały czas w wzorowym stanie :) duży czytałem o m57, faktycznie trochę kosztowny, masz do polecenia jeszcze jakiś inny silnik ? Oczywiście miałem na myśli kupić inną bunię ale różnie to bywa z tymi historiami tych samochodów a u siebie mam pewną i to też całkowicie inna różnica coś kupić a zrobić ;D