Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Piszę odnośnie zmiany lamp ponieważ na dzień dzisiejszy posiadam ORYGINALNIE zwykłe lampy bez xenona. Samochód to PRZEDLIFT (2007r.). Chciałbym je wymienić na lampy z modeli po LIFTINGU czyli LCI ale również zwykłe bez xenona. Zmiana spowodowana jest tym że te po LIFCIE posiadają ringi i ładniejsze kierunki co mi sie bardzo podoba. A więc mam 4 pytanka bo zapewne ktoś z was wie lub przerabiał to u siebie

1. Czy lampy z LCI zwykłe bedą pasowały na miejsce zwykłych do PRZEDLIFT'A ??

2. Czy konieczna będzie jakaś przeróbka uchwytów, instalacji (Kabli) czy wystarczy zamontować lampe i podpiąć stare kostki PLUG AND PLAY ??

3. Czy trzeba coś kodować komputerem itp ??

4. Rozumiem że w nowych lampach ringi funkcjonują jako postojówki a reszta zostaje taka sama czyli długie, mijania i kierunki ??

Proszę o pomoc. A jeżeli ktoś z was ma takie lampy na sprzedaż to proszę o informacje na PRIV

Pozdrawiam

Opublikowano

odp:

1 - tak

2 - uchwyty te same, instalacja do roboty, zmiana modułu, czujników poziomowania, spryski, instalacja sprysków ect

3 - tak trzeba

4 - ringi - postojowe i dzienne

Opublikowano
Kolego przede wszystkim czytaj ze zrozumieniem. Ja nie poszukuje XENONA więc nie potrzebuję poziomowania ani sprysków. Dowiedziałem się dzisiaj że zmieniając zwykłe na zwykłe LCI wszystko podobno jest Plug and play bez kodowania, przerabiania instalacji itd. Sam już nie wiem jeden mówi tak drugi inaczej
Opublikowano

sorki nie doczytałem

to tak uszy te same na 100, kostka ta sama, być może piny są inaczej, ale jak wstawisz to się okaże, na 100 nie będzie żadnego zwarcia

sam zmieniałem xe na lci xe i tam były różnice w pinach i frm, ale podstawowe były identyczne

Opublikowano
schematy masz na bmw planet - wpisz w google, pamiętaj jeśli nie masz ksenonu to nie musisz zmieniać pinów w frm ewentualnie tylko w kostce od świateł jak by ringi nie działały.
Opublikowano
Gość który miał na sprzedaż takie lampy (Niestety ale sprzedał) powiedział mi że nic podobno nie trzeba zmieniać
Opublikowano

Jak pisałem, to prosta lampa a bmw nie zmieniało nic w podstawowych pinach, w xe dochodziło 3xled i ringi na innych żarówkach.

Ty tylko wkładasz, czemu niestety, świecić będą.

Opublikowano
Powiedziałem niestety bo miał je pewne bardzo zadbane z wersji europejskiej i sprzedał a ja sie spóźniłem. Tak więc szukam dalej