Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Muszę wymienić w swojej e90 czujnik ABS w tylnym prawym kole i mam zamiar kupić jakąś używkę na allegro, bo z tego co słyszałem to podobno nowe zamienniki nie współgrają, dlatego znalazłem nr części na realOEM https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=VC31-EUR-07-2005-E90-BMW-320d&diagId=33_1230#34526762466

i potrzebuję od was pomocy. Który to bd nr:

34526762466 czy 34526764610 ?

Wiem mógłbym wyjąć czujnik i sam sprawdzić, ale powiedzmy, że przez najbliższe dni nie mam dostępu do samochodu.

Opublikowano

Rozkoduj swój VIN i sprawdź czy masz w nim opcję S102A lub S100A

Tak -> 34526764610

Nie -> 34526762466

Opublikowano
Jeszcze jedno mam pytanie odnośnie czujnika ABS. Mianowicie, czy jest jakaś różnica pomiędzy czujnikiem ABS na lewym tylnym, a prawym tylnem kole? Czy ten z lewej strony będzie pasował na prawą i odwrotnie? Pytam się, ponieważ znalazłem na allegro używkę, z tym, że w opisie jest napisane, że lewy tył, a sprzedającego nie che się pytać o takie rzeczy, żeby mi czasem źle nie doradził :)