Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.jak w tytule pytanie jak wam dziala wpomoganie.np krecenie kierownica na postoju.leciutko kierownica chodzi tak jakby jednym paluszkiem dalo sie krecic,czy troszeczke sily trzeba.niewiem moze to moje jakies dziwne uczucie jakby u mnie kierownica zaczela ciezej chodzic,a stalo sie to po dolewce oleju.wczoraj latalem caly dzien bylo ok,dzis rano zapalilem auto ruszam a tak jakby wogole nie bylo wspomagania,potem troszke sie poprawilo ale wydaje mi sie ze nadal cos ciezko jest,i raz przy skrecie tak jakby mi przyblokowalo uklad.sprawdzalem plyn,ani sie nie pieni,stan jest ok...nawet profilaktycznie przesmarowalem krzyzak od kolumny wd40.nie wiem pompa sie przycina? podobno w niej jest jakis zawor ktory mozna przeczyscic ale moze ktos juz to ogarnial
Opublikowano

u mnie paluszkiem. ja mam ten servotronic czy cos. ze sie utwardza wraz z predkoscia

raz to wylaczylem na kompie to efekt tak ijak piszesz- jak by nie bylo

Opublikowano
niepokoi mnie te blokowanie kiery,dzis znowu przy skrecie mi przyblokowalo,tak jakby zaniklo wspomaganie na chcwile.ktos sie spotkal z takim przypadkiem?
Opublikowano
naprawione.pompa okazała się uszkodzona.wlozyłem uzywke od E60 135 bar,moja była 127 bar,pasuje wszystko,tylko trzeba przełożyć koło.od e39 tez pompy pasuja.teraz kierownica kręci sie paluszkiem na postoju.