Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim BMW Sprawa wyglada nastepujaco silnik dostaje wibracje które odczuwlne sa na karoseri dzieje sie tak jedynie wtedy gdy dodam gazu tak w granicach 1.5 prm do 2.8 wibracja odczuwalna jest tylko na biegu jałowym po odpuszczeniu z gazu. Podczas jazdy nie czuc kompletnie zadnych wibracji nie wiem naprawde co to moze byc dodam iz wymienilem dwumas z kompletnym sprzegłem , sprawdziłem koło pasowe , sprzegło alternatora, poduszki silnika i skrzyni. \Wiec prosze o rade moze ktos miał podobny przypadek. dziwne jest ze dzieje sie to od juz jakiegos czasu i nie idzie w zadna strone mam na mysli nie pogarsza sie ani nie polepsza heh. z gory dziekuje za pomoc
Opublikowano
Jeżeli dzieje sie to na jałowym na postoju to ja bym odrzucił wszystko od skrzyni biegów aż po dyfer, przyczyny szukał bym po stronie silnika/komorze silnika. Moze jakaś osłona poluzowała sie? Jeżeli poduchy sprawdziłeś to bym stawiał właśnie na to, że coś sie poluzowalo. Sprawdź wszystkie osłony nad i pod silnikiem
Opublikowano
sprawdzałem nie ma błędów. Dodaje gazu do 2.8 i potym jak odejmuje nogę pojawia sie wibracja.obroty spadają normalnie. Jak no chce bardziej odczuć wibracje to dodaje gazui odejmuje i wtedy bardziej czuć wibracje na karoserii rowniez. Nie mam pojęcia co wywołuje te wibracje, a nie chce wymieniać wszytskiego po kolei zeby sie dowiedzieć Heh. Pozdrawiam
Opublikowano
Sprawdzałem wszystko sie zgadza. Pasek był lekko uszkodzony wiec wymieniłem odrazu ale problem niestety nie zniknął. :cry:
Opublikowano

Witam ponownie znalazłem problem. Pojechałem do innego mechanika podłączył pod komputer i jednak błędy sie znalazły.

Podam teraz numer błędu. Poniewaz nie wiem jak moge wrzucić zdjęcie

-code 2A87 UITLAAT -NOKKENASBEATURING-MECHANISCHE STORING

-code 2A43 VATIABELE DISTRIBUTIE( KLEPBEDIENINGSMECHANISME)- THERMISCHE OVERBELASTING BESHEMING

-code 2E97 GENERATION ELECTRISCHE STORING

NAZWY SA W JEZYKU HOLENDERSKIM