Skocz do zawartości

Popsuty mechanizm opuszczania szyby 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z mechanizmem opuszczania szyby w drzwiach kierowcy- szyba nie chce mi się puszczać

Opuszcza się tylko ok. 0,5-1cm i dalej nie chce "iść" w dół nawet jeśli jej pomagam i próbuję na siłę ściągnąć w dół

Jest na internecie kilka filmików jak wyciągnąć cały mechanizm opuszczania szyby, ale problem w tym, że żeby to zrobić to trzeba wyjąć szybę, a aby wyjąć szybę to trzeba ją najpierw opuścić, a niestety szyba się nie opuszcza

Mam już rozbrojone drzwi (zdjęty boczek, wygłuszenie, głośnik i poduszka i nie bardzo wiem co dalej mam robić

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano
Tutaj niestety na odległość będzie ciężko, bo nikt nie widzi co tam się blokuje :mrgreen: Jeśli rusza i się blokuje tzn silniczek działa, to obstawiam, że padło jedno mocowanie szyby do mechanizmu, i szyba się przekrzywia, gdy chcesz ją podnieść lub opuścić, co powoduje blokowanie się jej. Spróbuj szybą poruszać na boki gdy chcesz nią zjechać, może to to. Jak nie, to latareczka i niech ktoś podnosi i opuszcza te 0.5 cm tą szybę a Ty patrz od środka o co się blokuje.