Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moim e90, a dokładnie z kontrolką trakcji która zaczyna migać podczas skrętu w prawo nawet przy niewielkiej prędkości i małym łuku, w wyniku tego samochód szarpie i system odcina mu napęd, po wyjechaniu na prostą wszystko wraca do normy. Przy skręcie w lewo wszystko jest normalnie. Co to może być? Dzięki z góry za pomoc.
Opublikowano
Mam identyczny problem z tym, że dzieje mi się tak podczas skrętu w lewo i po podpięciu kompa wyskoczył błąd w tylnym kole abs.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Często zdarza się, że koronka ABS pod wpływem wpadnięcia w dziurę zniekształca się i delikatnie obciera czujnik ABS. Ja swój problem rozwiązałem bez wymiany czujnika jak również bez wymiany koronki. Po prostu włożyłem cieniutką podkładkę pod czujnik ABS i problem zniknął. Podkładka nie może być też za gruba ponieważ, czujnik będzie za daleko od koronki i nie będzie sczytywał prędkości z koła i wtedy też może się pojawić choinka z kontrolek.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Mam BMW E90 2.0i. Dzisiaj podczas jazdy na autostradzie zaczęła mi mrygać tylko kontrolka trakcji. Oczywiście gazu dodać nie mogłem itd. Czy w ciemno można w tej sytuacji stwierdzić, że najprawdopodobniej padł któryś z czujników ABS? Czy jak będę przez jakiś czas jeździł na wyłączonej trakcji to nic się nie stanie powaznego?