Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , opiszę 3 problemy jakie te autko posiada

1 . w lewej tylnej lampie po włączeniu świateł , świeci / żarzy się żarówka od światła wstecznego (prawidłowo działa tylko w prawej lampie światło wsteczne) po jej wyjęciu pali się błąd żarówki na zegarach .

2. PDC po zapięciu wstecznego piknie parę razy po czym jest ton stały przez chwile i na tym kończy się działanie pdc. Jak dobrać się do czujników czy wystarczy zdjąć listwę na zderzaku czy trzeba zderzak odkręcić cały.

3. Całkiem niedawno zaobserwowałem głównie w godzinach wieczornych że podświetlenie deski , wnętrza oraz dywaników dziwnie się zachowuje , tzn podczas pracy na wolnych obrotach jest ok ale z chwilą dodania lekko gazu podświetlenie świruje strasznie mryga tak jak by coś działo się z regulatorem napięcia - moje domysły heh , autko żony chciałbym te usterki usunąć może coś podpowiecie jak tematy ugryzć ,

posiadam inpe ( dwie bmki w domu) ale nie mogę się z e46 połączyć

pozdrawiam

Opublikowano
2. Sprawdź czujniki z tyłu. Wrzuć wsteczny i niech ktoś podejdzie z tyłu i przyłoży palec do każdego czujnika. Jeśli czuć pulsowanie - to działa, jeśli nie to możliwe, że padł Ci któryś z czujników i czeka Cię wymiana.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Sprawdź masę tej lampy i oczyść styk, powinno pomóc.

2. Nie wiem jak w compactcie, ale w touringu można wyjąć listwę, ciężko sprawdzić czujniki bez komputera (inpa), bo często nawet niedziałające tykają i to myli przy metodzie na słuch.

3. Włącz test 9.0 podczas jazdy i obserwuj napięcie podczas tego mrugania, jak będą spadki (objawy na to wskazują) to będzie pewność, że jest problem z alternatorem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jutro się zabiorę za pdc , inpę mam z e39 łączy się bez problemów natomiast e46 brak komunikacji ale chyba chyba chodzi tu o wersję inpy , odnośnie mrugania tak właśnie stawiałem alternator jutro pomierzę napięcia , masa lampy powiadasz dziwne reszta żarówek działa bez problemów w tej lampie tylko od wstecznego , no nic dzięki za podpowiedzi jutro działam

pozdrawiam

Opublikowano
Masa lamp jest w porządku brak dalszych pomysłów , auto udało się połączyć z inpa przy okazji wyszło że 2 czujnik PDC od prawej jest do wymiany .