Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

W iDrive w menu klimatyzacja mam nieaktywną opcję wentylacja postojowa. Ogrzewanie postojowe z menu iDrive oraz obydwa timery działają. Coś się popsuło, czy coś robię źle, albo czegoś nie wiem? Według instrukcji z iDrive powinno to działać bez względu na temperaturę otoczenia.

Aktualizacja:

Po wyłączeniu silnika opcja robi się aktywna. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu znów jest nieaktywna. Ostatnio robiłem aktualizację samochodu. Może z nowym oprogramowaniem tak po prostu ma być?

Opublikowano

Wentylacja na postoju

▷ Za pomocą pilota* lub po wstępnym wyborze

czasu załączania: temperatura zewnętrzna

powyżej ok. 15 ℃.

▷ W trybie bezpośrednim oraz gdy samochód

nie jest wyposażony w funkcję ogrzewania

na postoju: przy każdej temperaturze zewnętrznej.

Ogrzewanie postojowe

▷ Za pomocą pilota lub po wstępnym wyborze

czasu załączania: temperatura zewnętrzna

poniżej ok. 15 ℃.

▷ W trybie bezpośrednim: przy każdej temperaturze

zewnętrznej.

▷ Wystarczający poziom naładowania akumulatora.

▷ Zawartość zbiornika przekracza poziom rezerwowy.

Jeśli przez kilka miesięcy ogrzewanie na postoju

nie było używane, wówczas konieczne może być

ponowne włączenie ogrzewania na postoju po

kilku minutach.

Jako, ze mam webasto to ja musze czekac na temp. > 15st. Ale szczerze jeszcze nie uzywalem tego. Wole z daleka opuscic szyby jak dochodze do auta. Sprawdze dla Ciebie kiedys.

Opublikowano
U mnie dziala. Dzisiaj bylo 17 st i zalaczyla sie wentylacja z pilota. Ale lepszy efekt bylby jakbym przed dojsciem do auta otworzyl okna :).
Opublikowano

No wiem, że przydatność tego "gadżetu" jest - nazwijmy to - umiarkowana :), ale jakoś lubię, jak wszystko funkcjonuje jak trzeba.

Nie umiem zrozumieć, jak to działa.

Ogrzewanie postojowe mogę włączyć "ręcznie" przy włączonym zapłonie.

Wentylacja postojowa czasami jest aktywna, a czasami nie (szare literki). Jak wyłączę silnik, to robi się aktywna (zegary są podświetlone, ale nie świecą się kontrolki). Natomiast jak wsiądę do samochodu i włączę zapłon, to jest nieaktywna (świecą się kontrolki i podświetlenie zegarów), ale gdy otworzę wtedy drzwi (gasną kontrolki, pozostają podświetlone zegary), to robi się aktywna na czas otwarcia drzwi.

Na 99% przed aktualizacją softu było inaczej.

Z pilota działa tak jak napisałeś.