Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukałem i szukałem na forum, i nie znalazlem. chodzi o to, że brat wymienil turbine, i wyskoczyl pewien problem. A mianowicie wogóle nie słychać, że turbo pracuje, po przekręceniu zapłonu sztanga pracuję, ale turbina praktycznie wogóle nie pompuje, jakby geometria nie dzialała, sprawdzalem kompem i nie ma zadnych błędów, a na live widać, że turbina praktycznie wogóle nie pompuję.

Mógłby mi ktos podpowiedziec? sterownik podmieniany (to samo) , czy mozliwe, że wadliwe turbo zamontowane? Czy moze cos innego. Z góry podziękował ;) pzdr

Opublikowano
nie słychać, że turbo pracuje, po przekręceniu zapłonu sztanga pracuję, ale turbina praktycznie wogóle nie pompuje, jakby geometria nie dzialała, sprawdzałem kompem i nie ma zadnych błędów, a na live widać, że turbina praktycznie wogóle nie pompuję.

Jak podłączałeś do kompa - to sprawdziłeś ciśnienie doładowania? To, że nie słychać, nie znaczy, że nie pompuje...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to wracam, problem nie całkowicie pokonany. Mianowicie turbo słychać, auto zbiera się, ale do 90km/h pozniej jakby brakowalo mocy. Na autostradzie do 180 km/h pozniej nie chce jechać. Sprawdziłem błedy , wyskoczył bład https://images83.fotosik.pl/572/9adacda2352e647emed.jpg

i dpf https://images84.fotosik.pl/572/29f5b2ab770291c9med.jpg

nagralem dwa filmiki z rzutem na turbo (gaz w podłoge)

1. po prostej

2. pod górkę

pomoże ktoś? z góry dzieki ;)

Opublikowano
Dpf do regeneracji... lub do wyrzucenia ;) Z tego co widze to raczej go nie wypalisz.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu