Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Kupiłem samochód na chińskich, sparciałych oponach z felgami 17 i jest bicie przy hamowaniu z większej prędkości i lekkie ściąganie. Koła te są raczej marnej jakości, bo sprzedający kupił je tylko do sprzedania na nich auta, a poprzednie zatrzymał. Wg sprzedającego przed zmianą bicia i ściągania nie było, więc załóżmy, że to wina kół. Chcę najpierw kupić nowe opony, a później używane felgi i tutaj pytanie. Czy jeśli felgi są krzywe i założe na nie nowe opony to opony przez to się zniekształcą? Czy mogę tak pojeździć kilka tygodni dopóki nie znajdę innych felg?

Opublikowano

Jeśli felgi byłby tak krzywe, że zniekształcałyby opony, to pewnie nie dałoby się na nich normalnie jeździć.

Co do bicia przy hamowaniu, to często winą są też tarcze lub ogólnie hamulce.

DSC_3573c_mini.png
Opublikowano
Dzięki za wyjaśnienie, w sumie to logiczne :) Wiem, wiem, ale opony i tak muszę wymienić, bo te to tragedia, więc zobaczę jak będzie po zmianie :)