Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

300 tys przebiegu Podciekanie okazało się że Nie szczelne są klapki w kolektorze ssącym i przy okazji wymiana uszczelki pod klawiaturą czyli pokrywą zaworów pierwsza nie miła niespodzianka to skutki egr w kolektorze ssącym czyli mega nagar smoły idąc tropem przy zdjętej pokrywie miałem latwy dostęp do kolektora wydechowego po zdemontowaniu okazało się że jest peknięty a można nawet powiedzieć popękany 3 miejsca i co robić alternatywa żeliwny 300 zł nie było problemu z uszczelnieniem dojścia do chlodniczki egr ponieważ został od razu zaslepiony dlatego że nie chce karmić auta tym świństwem wyczyściłem intercoler ( bardzo czysty ) więc poszło szybko nowe oringi i podkładki pod wtryski oczywiście filtry caly separator wraz z filtrem (odma) Zabrałem się za fotel pasażera problem podobno mata po wyjęciu fotelu ukazały się dwa zakamuflowane kable i teraz pytanie gdzie one powinny być podłączone okazało się że brakuje SBE czujnika który przekazuje info z maty do komputera tam w razie uszkodzeń maty podłączmy emulator 50 zł używka na allegro problem rozwiązany :) dalej przechodzimy do tematu

S843A Power reduction (MOTORAUSLEGUNG) **OPTION* i zaczynamy szukać odpowiedź uzyskałem po rozkodowaniu vin przez auto dna 120kw czyli 163 km auto flotowe moc ograniczona ze względu na normy i tańszy podatek w Belgi w Dowodzie jest 130kw 177km Dużo by jeszcze pisać Plany na Czerwiec to Downwippe dpf +kat i wizyta w TC Łudź by troszeczkę ją wzmocnić . Macie jakiś problem piszcie postaram się pomóc :) Pzdr aha powiem tak po wszystkich naprawach chodzi o niebo lepiej w nagrodę dostała wkład filtra KN za 300kkm pracy i piękny wygląd . To nie koniec dalsze mody i naprawy będę starał się opisywać:)