Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktos moze mi wytlumaczyc jak powinna dzialac manualna klimatyzacja dwustrefowa ?

Mam wrazenie ze u mni ecos nie bardzo dziala.

Jak wlacze sciezke to wieje zimne - pokretla prawe i lewe od temperatury nie reaguja .

Jak wlacze obieg wewnetrzny - wieje zimne a pokretla prawe i lewe od temperatury nie reaguja, caly czas leci zimne.

Jedyne co reaguje to pokretlo zimne cieple przy srodkowym nawiewie jak przekrece na cieple to cieple wieje wszystkimi nawiewami niezaleznie od

pokretel (prawa, lewa strona).

Ogolenie wyglada to tak ze regulacja temp. jest pokretlem przy srodkowym nawiewie a zimne leci jak wlacze sniezke albo obieg wewnetrzny.

Czy ktos moze mi wyjasnic jak to powinno dzialac bo strasznie mnie to irytuje ?

Panel sterowania nawiewami wyglada ze jest sprawny - wszystko sie swieci, zmiana kierunku nawiewu dziala, pokterlo wentylatora tez dziala.

Opublikowano
mam tak samo- minimalne różnice temperatury są jak sie kręci gałkami od ustawiania temp. lewo-prawo, ale najszybciej działa pokrętło nad środkowym nawiewem
Opublikowano

Zimne powietrze jak włączasz obieg zamknięty to normalny objaw bo razem z zamykanym obiegiem załącza się klima - niby żeby szyby nieparowały.

U mnie działa regulacja temperatury ale jak te pokrętło przy środkowym nawiewie jest ustawione na "ciepło". Wtedy nawet jak ustawie na np 18 st. to leci zimne. Musisz uważać na to że te pokrętła od klimy nie mogą być skręcone ani na minimum ani nai max bo wtedy się wyłączają.

(trudno mi to wytłumaczyć pisząc, wolał bym pokazać) A tak w ogóle to było już o tym dużo razy, poszukaj na pewno ktoś to lepiej opisał.