Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam do Was pytanie.

Moje BMW cierpi na notoryczne kasowanie zegarka oraz przebiegu dziennego, ale odpala zawsze bez problemów, za każdym naciśnięciem startera.

Nawet po wyjęciu akumulatora i naładowaniu go problem wraca.

Teraz moje pytanie, wymieniać akumulator czy klemę z IBS. A może jeszcze coś innego ?

Dzięki za odpowiedź pozdrawiam :)

Mały edit :

Zrobiłem test, akumulator naładowałem do pełna, zostawiłem odłączony od prostownika na 8 godzin po czym podłączyłem znów i :( prostownik pokazywał chwilę że ładuje, może z 5 minut po czym zmienił status na naładowany, czyli to raczej nie aku.

cd36eb722e96.jpg
Opublikowano

To że prostownik pokazał że aku jest naładowany nie oznacza że tak naprawdę jest.

Nawet nowe aku czasem trzeba reklamować że względu na wady.

Na początek radziłabym sprawdzić napięcie ładowania, zarejestrować wymianę aku, jeżeli nie była robiona po wymianie na nowy, odpiąć IBS.

Opublikowano
To że prostownik pokazał że aku jest naładowany nie oznacza że tak naprawdę jest.

Nawet nowe aku czasem trzeba reklamować że względu na wady.

Na początek radziłabym sprawdzić napięcie ładowania, zarejestrować wymianę aku, jeżeli nie była robiona po wymianie na nowy, odpiąć IBS.

Sprawdzę napięcie to podam wartość, zarejestrować wymianę ? ale radzisz tak przy starym aku ? odpiąć ibs na chwilkę czy na jakiś czas? jeździć z odpiętym ?

cd36eb722e96.jpg
Opublikowano
Na starym aku nie rób rejestracji. Z odpiętym IBS możesz pojeździć. Zobaczysz czy będzie poprawa.

Oczywiście pojawi się błąd IBS.

Ok tak zrobię, dziękuję zatem za pomoc :)

cd36eb722e96.jpg