Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wycieraczki tylnie odmawiaja posluszenstwa,silniczek dziala ale wycieraczka sie blokuje i zatrzymaje na srodku,wydaje dziwne dzwieki :roll: Ktos sie z tym spotkal? Rozwiazal problem?
Opublikowano
Zatarty trzpień wycieraczki... Wyciągnąć, przeczyścić nasmarować. Jak nie dasz rady rozebrać, kupić nowy.
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Już próbowałem rozbierać i tego trzpienia nie da się wyciągnąc jak widziałem na filmiku :| choć próbowałem i obcegami to nawet nie drgnie :mad2:
Opublikowano

Uzyj odrdzewiacza ale nie wd40, bo to sie do niczego nie nadaje, cos z MOS2 poczekaj z dzien albo dwa psikajac na rolke od czasu do czasu. Zaoszczedzisz 2 stowy.

A i trzpienia na bank nie wyciagniesz, raczej nakrec nakretke na gwint wycieraczki i uderz od gory mlotkiem, tylko z wyczuciem.

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
Nie chce już raczej kombinować i chce kupić nowy element,konieczna jest wymiana tego całego elementu który podałem? Czy tylko jego część?
Opublikowano
odkręcasz wycieraczkę wyjmujesz zabezpieczenie, dajesz WD 40 kombinerkami kręcisz od spodu szyby prawo lewo i wyciągasz czpień wycieraczki, czyścisz składasz na sucho i tyle w temacie, jak nasmarujesz szybko złapie kurz i się ponownie zatrze wiem z autopsji....
Opublikowano
napisałeś w pierwszym pośćcie, że zatrzymuje się na środku czyli chodzi tak ? więc jest szansa na wyciągnięcie odkręć ramie wycieraczki nalej wd 40 zdejmij zabezpieczenie przykręć znów ramie i rozruszaj, zrób tak kilka razy, aż w końcu od dołu szyby wyciągniesz cały czpień .powodzenia
Opublikowano
Panowie operacja udana :D Trzpien jest już dumnie w mych rękach a niebawem w nafcie wyladuje,potem złożę wysmaruje i wycieraczka jak nowa,dzięki wszystkim za cenne porady :cool2: