Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie podświetlane włącznika świateł świeci 24/7 po zamknięciu auta i czasie ok 10 minut gaśnie podświetlane przycisku start/stop i innych przycisków a włącznik świateł nadal jest podświetlony... W ten sposób w jakimś stopniu zużywa mi akumulator bo funkcja start /stop przestaje działać... Jakieś sugestie?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Szczerze powiedziawszy nie wiem kiedy się to stało gdyż w ciągu dnia nie łatwo dostrzec że się podświetla. Auto kupiłem już z bardzo słabym akumulatorem także problem musiał powstać chyba wcześniej. Podjadę jeszcze raz pod komputer ale ostatnio żadnych błędów nie wykazało albo jest jakieś zwarcie w układzie oświetlenia.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Problem zdiagnozowany jest to moduł świateł FRM i tu powstaje kolejne pytanie... Kupiłem modul z ebay (używany) takie same oznacza identyczny jak i mój ale wyciagnięty z serii 3 po podłączeniu zapalają się wszystkie światła także rozumiem że trzeba go ponownie zakodować. Pewien elektryk mechanik powiedział mi że nie da się tego zrobić bo moduł posiada inny numer VIN z innego auta. Zaś drugi elektryk może zrobić mi to przez neta jeśli tylko posiadam kabel i laptopa z Windowsem. Więc jak to jest tak naprawdę z tym kodowaniem? Jeśli mam kupować kabel to chciałbym być pewny
Opublikowano
Problem zdiagnozowany jest to moduł świateł FRM i tu powstaje kolejne pytanie... Kupiłem modul z ebay (używany) takie same oznacza identyczny jak i mój ale wyciagnięty z serii 3 po podłączeniu zapalają się wszystkie światła także rozumiem że trzeba go ponownie zakodować. Pewien elektryk mechanik powiedział mi że nie da się tego zrobić bo moduł posiada inny numer VIN z innego auta. Zaś drugi elektryk może zrobić mi to przez neta jeśli tylko posiadam kabel i laptopa z Windowsem. Więc jak to jest tak naprawdę z tym kodowaniem? Jeśli mam kupować kabel to chciałbym być pewny

Tak moduł się bez problemu zakoduje pod twoje auto. Potrzebujesz tylko kogoś obcykanego w tym temacie. Jak chcesz samemu to potrzebujesz kabel d can pod usb i pakiet programów bmw inpa, ncs. Pewnie są gotowe zestawy na eBay.

Wysłane z mojego P9000 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy Update...

Udało mi się kupić kolejny moduł tym razem z takiego samego auta 3-drzwiowa jedynka 2008 rok i takie same oznaczenia modułu (wcześniejszy zakup sugerowany był opisem na module i bodajże był to moduł z serii 3) po podłączeniu kolejnego modułu wszystko działa idealnie (światła) a przede wszystkim włącznik świateł przestaje podświetlać po wyciągnięciu pilota ze stacyjki. Także w moim przypadku odbyło się bez kodowania modułu i dodatkowych kosztów... Miałem sporo szczęścia :D

Marcars - dzięki za zainteresowanie ale problem rozwiązany

Temat uważam za zamknięty.