Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam silnik 3,0 sd Bi turbo podczas gwałtownego przyśpieszania słychać piszczenie (jakby paska klinowego w seicento:) wymieniłem paski I dalej piszczy. Pisk pojawia się na ok 3-4sekundy I jest cisza dalej można cisnąć ale jest zawsze przed dodaniem gazu dyskomfort ze tak nie powinno być... Słyszałem że jest to problem sprzęgiełka którego brak w tym silniku I można je dołożyc...ale jeżeli czegoś seryjnie nie ma to czy trzeba to montować?? Czy nie ma innego wyjścia???

Może ktoś miał podobny przypadek?? Dzięki. :mad2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, od kilku dni jestem posiadaczem X5 3.0sd 2009r . Zauważyłem że umnie też czasem coś piszczy przy mocniejszym przyspieszaniu , wydaje mi się że pisk dochodzi z okolicy prawego kola, czytałem też gdzieś że turbina jak się kończy to podobnie piszczy ale u mnie podobno są turbiny porobione. Wydaje mi się również że pisk przy przyspieszaniu pojawia się najczęściej przy nie rozgrzanym całkowicie silniku na ciepłym na razie mi sie pisk nie przytrafił ale może to tylko kwestia czasu. może już ktoś doszedł do tego co najczęściej piszczy w tych modelach bo widzę że nie tylko ja mam ten problem. Tak jak pisałem auto dopiero zakupiłem i boję się żeby coś się nie posypało. Pozdrawiam.
Opublikowano
U mnie jest tak jak na tym filmiku
tylko że na zimnym silniku jak się zagrzeje nic nie piszczy, na filmiku pisze że to turbina. Może ktoś podpowie czy to faktycznie turbo ? A jeżeli tak to czy oznacza to że jest już na wykończeniu?