Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszperałem troche w necie, ale albo źle szukam, albo jest niemożliwe aczkolwiek chce zapytać może tu ktoś coś takiego robił tudzież ma pojęcie.

Jestem w trakcie zakupu BMW 118i. I chciałbym w niej wymienić kierownice na tą multimedialną, aby sterować np. radiem czy jest taka opcja i jak to wygląda z kosztami i czy warto ;)

Oraz radio chciałbym zamienić na LCD bo widziałem tam jest klasyczne na płyty, samochód ściągam z niemczech i po majówce ma byc pod moim blokiem także pytam bo się nie oriętuje do końca. Jest możliwa zamontowania np. LCD wyświetlacza i jak to wygląda z kosztami, czy w ogole da się pozmieniać pod komputer, tak aby wszystko działało. Dodam, że moj tata ma co prawda VW i się okazało, że jego wersja mimo, ze nie ma LCD wyświetlacza jest możliwość odblokowania mu w komputerze pokładowym wielu funkcji oraz zamontowanie tak owego także pytam ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
wszystko sie da. Koszt kierownicy to okolo 600zl airbag + około 400 same koło z multifunkcja. Do tego trzeba jeszcze po podmiance w programie tool32 "Lenkwinkelsensor – Abgleichen". Dobry Coder ci to zrobi w kilka minut. Co do radia to tez idzie zmienic. Historia taka sam jak z kierownica ale nie orientuje się tutaj w cenach.