Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie ostatnio w moim X'ie pojawiło się kilka problemów :

- raz otwiera się klapa bagażnika raz nie ( z guzika z tyłu )

- niekiedy przestaje działać kierunkowskaz przód

- raz działa central z pilota raz nie - teraz przestał

i tak wywnioskowałem że to może być problem z modułem komfortu ponieważ wiem że był z nim kiedyś problem i poprzedni właściciel go nie wymieniał a coś naprawiał , jak sądzicie moduł komfortu może mieć przełożenie na te problemy ?

I drugie pytanie gdzie on jest zlokalizowany ?

Z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam

cn_igi

:twisted:

Opublikowano
na centralny mysle ze może mieć wpływ , jeśli chodzi o przycisk od klapy sprawdz przewody miedzy buda a klapa często się przecierają , co do kierunkowskazu sprawdziłbym zarowke , oprawke i przewody ;) a w srodku przycisk od zamykania działa ok ? może tylko cos z pilotem ew antena od centralnego
Opublikowano

pilot po prostu przestał działać , zamykanie , otwieranie + otwieranie klapy nie działa - słyszałem że jak moduł się pierniczy to może rozkodować to pilota

Z klapą to jest tak że ona raz chodzi raz nie chodzi :/

Muszę się zabrać za wymianę tego modułu tylko troszkę brak czasu - może w tym weekendzie majowym się uda

pozdrawiam

cn_igi

:twisted:

Opublikowano

Skoro klapa raz dziala raz nie sprawdz przewody, zamykanie dziala w kabinie? W innych modelach po tym idzie poznac czy modul komfortu czy nie

A znajduje sie za schowkiem pasazera

Opublikowano
masz na myśli zamykanie z guzika ? jeżeli tak to działa bez zarzutów
Opublikowano
Tak z guzika w kabinie kolo wlacznika swiatel awaryjnych skoro dziala to mysle ze jednak modul komfortu moze byc sprawny jezeli ma taka sama budowe jak np e46 a to bardzo prawdopodobne