Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Zakładam m pakiet do mojej E92 i mam jeszcze kilka pytań. Chciałbym zrezygnować całkiem z halogenów w zderzaku ponieważ bardziej mi sie podoba bez. Czy jeżeli po prostu ich nie podłączę to nie bedą wyskakiwać jakieś błędy odnośnie oświetlenia? Macie jakieś ciekawe pomysły jak zakryć otwory w zderzaku zeby to dobrze wyglądało?
Opublikowano

będzie choinka błędów. Wykoduj zimne i ciepłe sprawdzanie żarówek halogenów i będzie problem z głowy.

Zderzak kup od wersji 35is tam fabrycznie nie było halogenów.

Opublikowano
No dobrze. A jeżeli jednak zdecydował bym sie juz na te halogeny to wystarczy kupić kratki na halogeny i wrzucić te stare z tamtego zderzaka, czy nie bedą pasować i musze kupić cały komplet?
Opublikowano
niestety czy kratki od 35si pasują do zwykłego mpakietu to nie wiem. Wydaje mi się, że mogą nie pasować poprzez większe wloty powietrza. Musisz już jakoś asm zadziałać w tym temacie. Zaślepianie miejsc halogenów zwykłymi okrągłymi zaślepaki z aso będzie wyglądać paskudnie i zalatywać biedowersją. Jak już do bierz 35is albo zostaw halogen
Opublikowano
Tzn ja mam juz zakupiony zderzak od m paku i chodziło mi o ten oryginalny od E92. Czyli kupując te kratki na halogeny to same halogeny ze starego oryginalnego zderzaka bedą pasować tak?. Jeżeli chodzi o 35is to zderzak od z4 pasuje?
Opublikowano

Jezu widzę, że jesteś totalnei zeilony we wszystkim.

Skoro masz już kupiony zderzak m pakiet to niestety Ci nie powiem czy od 335is pasują kratki. Musiał byś zobaczyć wymiary zderzaka albo na oko spojrzeć.

Masz trzy opcje:

oryginalny zderzak/kratki (o ile wejdą pod zwykły m-pak) od 35is E92!! żadne Z4, nie wiem skąd wziąłeś Z4

zostawić halogen

zrobić agro tjun i zaślepić otwory jakimś plastikiem tantednie wyglądającym

Opublikowano
No to moje pierwsze auto wiec proszę o wyrozumiałość :D nowe Z4 ma oznaczenie 35is wiec nie zalaplem o co ho, spokojnie nie kupił bym zderzaka od z4, po prostu sie zapytałem bo Cie nie rozumialem. No dobra to wiem jak działać, dalej został bym w wersji bez halogenów, tylko nie wiem jak sie za to dobrze zabrać zeby wyglądało to porządnie a nie wiejsko. Dziekuje za wszystkie informacje. Jeszcze pytanie dotyczące tych błędów po odpieciu halogenów, skasuje te czujniki w zwykły warsztacie pod komputerem czy serwis?
Opublikowano

Skasowanie błędów nic nie da. Musisz znaleźć osobę która specjalizuje się w kodowaniu sterowników bmw, gdzie to w sterowniku wyłącza się sprawdzanie żarówek. Pojedyncze usunięcie błędów nic nie da bo za sekundę zaraz znowu się pojawia. Musisz "powiedzieć" posiłkowi świateł, że auto jest bez halogenów.

Co do kratek popatrz sobie jak wyglada zderzak seria mpakiet a zderzak od 335is bardzo możliwe, że kratki będą pasować. Silnik 35is był produkowany tylko na USA Wiec raczej kratki pozostaną do zakupu tylko w aso. Spytać się możesz tez w galerii, jest jedi E92 335is na forum.

Opublikowano
Z tego co wiem is jest tylko w LCI - wiec o ile nie masz LCI to raczej nie przelozysz sobie kratek.
E92 335d Stage H
Opublikowano
No dobra to juz wszystko wiem. Dzięki wielkie. Jeszcze ostatnie pytanie. Jak sie zdecyduje na ten halogen to wystarcza mi kratki oraz mocnowabia do halogenu a sam halogen moze byc ze standardowego zderzaka czy musze kupić komplet juz?
Opublikowano

Moge ci powiedziec - ale lepiej bedzie jak sobie posprawdzasz bo naprawde pytasz sie o strasznie oczywiste banaly.

Sprawdz tu - realoem.com

E92 335d Stage H
Opublikowano
Z tego co widze to numery halogenów są inne w oryg i inne w m paku. Czyli nie da rady ich spasować i musze kupić nowe tak? Ps. Dla mnie nie są to oczywiste rzeczy bo jestem nowy i kompletnie zielony w temacie :P
Opublikowano
Wszystko juz mam wyczajone. Chodzi mi tylko czy moje oryginalne halogeny (same lampy) wpasuje z oryginalnego zderzaka do zderzaka w m pakiecie (kratki i mocowania halogenu mam kupione, została kwestia samych halogenów). Chodzi o wersje przed liftowa.