Skocz do zawartości

320d kreci a nie odpala pomocy !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jakbw temacie od dwoch dni moja bunia stoi w garazu kreci ladnie a nie odpala. Dodam ze przestalo byc slychac pompke pod progiem kierowcy a oto lista bledow z gory dziekuje za pomoc !

4212 gluehkerze zylinder 1 ansteuerung

4222 gluehkerze zylinder 2 ansteuerung

4232 gluehkerze zylinder 3 ansteuerung

4242 gluehkerze zylinder 4 ansteuerung

3F30 (0193) Raildruck sensor Signal

4B90 Raildruckuberwachung bei Motorstart.

Opublikowano

Cztery pierwsze to od świec żarowych co w tym przypadku mniej ważne.

Dwa ostatnie mogą być związane z brakiem paliwa.

Z domowych sposobów to sprawdzić czy pompa paliwowa dostaje napięcie , sprawdzić bezpiecznik , przekaźnik , a dalej to już sam nie podziałasz.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Tak też sprawdze ;) a powiedz mi jeżeli domowe sposoby odpadną to czy to moze być coś bardzo kosztownego?;>
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może być pompa progowa do wymiany lub wtryskiwacz daje na przelew, ale jak nie słychać pompy to idź tym tropem.

edit: jeden z błędów wskazuje na czujnik ciśnienia CR (jest na szynie) i to on może być przyczyną, sprawdź wtyczkę i przewody.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
łatwo też sprawdzić to przy pomocy plaka. Podaj w dolot jakiś sprej łatwopalny, najlepiej prosto w kolektor (trzeba zdjąć rurkę z intercoolera) i kręc. Jak odpali ale bez plaka zgaśnie to wiesz że nie masz paliwa.
szukam