Skocz do zawartości

E61 LCI 2007 530D dziwny odgłos dochodzący z okolicy silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś spotkał się z tego typu odgłosami, a jeśli tak to czy udało się je komuś wyeliminować? Możliwe aby to odma była uszkodzona?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Masz automat ?sprawdz koło zamachowe tam lubia sie nity obluzowywac i powstaje taki dzwny dzwięk.Nie napisałes z której części silnika ten dzwięk.
Opublikowano
Nie napisałem ponieważ jednoznacznie ciężko go zlokalizować. Wydaje się jakby dochodził zza silnika patrząc od przodu pojazdu. Faktycznie nie napisałem, że skrzynia to automat :P
Opublikowano
Sprawdź przetwornik ciśnienia EGR ( rozłącz wężyk od gruszki ) może to być to.
Opublikowano

Jeżeli mówisz o części nr 11747796634 (nr wzięty z realoem) to chyba strzał w dychę. Jego drgania pokrywają się z tym dziwnym dźwiękiem. Drugi już zamówiony. Dam znać czy pomogło.

P.S.

Dobrze, że będę robić regenerację klapek w kolektorze, bo przykręcenie tego ustrojstwa ponownie do bloku przy założonym kolektorze graniczy z cudem :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Potwierdzam. Jeżeli ktoś ma takie objawy jak na filmiku śmiało można wymieniać ten zaworek. Mnie używka kosztowała 20 zł plus wysyłka więc koszt śmieszny. Jedynie uciążliwy montaż....