Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z zegarami w moim 523i. Problem zaczął się po wymianie tulei pływającej w prawym tylnim kole. Od tamtego czasu przestały działać wszystkie zegary (działa jedynie podświetlanie oraz kilometry).

Komputer nie wskazuje błędów związanych z tylnim czujnikiem ABS.

Mój akumulator jest nieco słaby (wczoraj przy zapalonym zapłonie padł całkiem). Proszę o info czy może to być powód usterki? Może ktoś z forumowiczów miał podobne problemy.

Z góry dziękuje za pomoc!

Opublikowano
Naładowane aku to pod stawa, inaczej mogą dziać się różne cyrki z wszelkimi czujnikami itp. więc zacznij od naładowania aku
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Dzięki za szybka odpowiedz!

Dodam iż problem pojawił się w czwartek auto stało kilka dni nie odpalane. W piątek aku było ładowane kilka dobrych godzin (gdzieś ktoś pisał o słabej baterii) niestety po ponownym podłączeniu problem nie ustał. Również w piątek odłączyłem czujnik ABS co również nie dało rezultatów, aaaa wieczorem stał się cud i zegary zaczęły działać.

Wczoraj podczas sprzątania prawdopodobnie ucierpiała trochę bateria przez otwarte drzwi itp. Podczas odpalania dało się odczuć iż kondycja aku nie jest najlepsza i wtedy znów zegary odmówiły posłuszeństwa.

Nie będę raczej bawił się w lądowanie tylko zakupie nowy, prędzej czy później i tak mnie to czeka.